Saveti za roditeljstvo (VIDEO)

UŽICE – Udruženje Roditelj iz Užica je volonterska organizacija koja okuplja veliki broj kako žena sa decom tako i trudnica koje ovde dolaze kako bi se pripremili za najbitniju ulogu života.

Kako se povija beba, kako je dojiti, kako se pravilno drži od samog rođenja,  sve su to saveti koji su od koristi polaznicama ove radionice.

„Ja već imam iskustva sa bebama, ali naravno svaki novi savet je uvek dobro došao. Na radionici smo naučili mnogo toga, sve što se tiče roditeljstva, puno toga oko zdrave ishrane, oko dojenja, motoričkog razvoja deteta. Jako smo zadovoljni ovim radionicama“, kažu učesnice radionice.

Udruženje u toku godine ima više akcija i radionica u kojima pokrivaju razvoj dece od rođenja do polaska u školu. Prema rečima članica udruženja ovakav vid radionica je višestruko značajan kako za mame tako i za celu porodicu. Takođe postoje radionice i za trudnice.

“ Savet mamama jeste kako da se pripreme za ulogu majki, pogotovu ako prvi put postaju. Kako da pripreme sebe u psihičkom, a i fizičkom smisli. Da maksimalno daju sebe od momenta kada prvi put bebu uzmu u ruke“ , rekla je članica udruženja“Roditelj“ Jasmina Bogdanović.

Cela organizacija koncipirana je tako da roditeljima olakša svakodnevne aktivnosti sa decom, i da ih nauči osnovnim pravilima u odgoju kako bi podstakli njihov pravilan rast i razvoj.

„Učimo mame kako da one baveći se detetom budu prirodna stimulacija za svoje dete. Jer vreme u kome živimo nam je donelo velike novine u svemu pa i u igračkama koje su pravljene za najraniji period. Ali majčin zagrljaj, nošenje, mamine ruke ništa ne može da zameni, a to je i dalje najvažnija stimulacija za dete“ dodala je Jasmina.

Pored svih saveta koji se u udruženju „Roditelj“ mogu naučiti, najbitnija je ljubav u odgajanju deteta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.