Satiri s poštovanjem

KOSJERIĆ – Dodelom nagrada za najbolju satiričnu priču i aforizam, najbolji dečiji aforizam i demo-bend u Kosjeriću su zatvoreni „Dani Petra Lazića“.

Festival je organizovan drugu godinu zaredom u znak sećanja na novinara, satiričara, književnika i zamenika glavnog urednika Beograda 202 koji je preminuo septembra 2017. godine.

Petar Lazić, foto: pixabay

Na prvom konkursu za satiričnu priču „Petar Lazić“ nagradu je osvojio Dragiša Šikanja iz Vršca ostvarenjem „Poslednja satirična priča“, dok je autor pobedničkog aforizma Uroš Udović iz Beograda. Autor najbolje „Petrucave iskrice“, dečijeg aforizma je Uroš Đurić iz Kosjerića, učenik sedmog razreda.

Osim takmičarskog dela ovogodišnji dani su imali i umetnički deo, počeli su filmom Vladana Jočića „Petar Lazić, godine i dani“, snimanom tokom prošlogodišnjih dana, u kome su o Laziću i njegovom delu govorili brojni umetnici, i kolege, između ostalog Bilja Krstić, Branislav Petrušević, Dušica Mijatović, Branko Gligorić…

Dani su zatvoreni književnom večeri za najmlađe koje je na hvale vredan način zabavio, podučio i animirao Dejan Aleksić, te promocijom knjige „Biznis je najbolji posao“ Nebojše Milosavljevića, još jednog kolege i prijatelja. Kako je sam Milosavljević kazao nastupajući u rodnom gradu Petra Lazića, Festival je pravo mesto za promociju, pošto je upravo Lazić autor – naslova knjige.

Dani Petra Lazića, foto: Facebook

Kao i lane, ovogodišnji festival organizovan je zahvaljujući najviše grupi Lazićevih prijatelja i poštovaoca iz Udruženja građana Vodnjika, Radija 202 i kafića Breza, ali i lokalnoj samoupravi i brojnim sponzorima, privrednicima iz Kosjerića i Beograda.

Loud najbolji

Drugi Titan Demo Fest u Kosjeriću organizovan je u okviru manifestacije Dani Petra Lazića, 2. i 3. avgusta na sceni ispred kafea Breza. Prvog dana festivala nastupili su Bonecarver, Ispitni rock, Mehanizam, Sanitarium i bend Dead man’s bells, a druge večeri Eastock, Lipov loud, P.D.V. , Loud i Ispali iz ritma.

Veliki i mali

„Da škola duže traje, morao bih da prepisujem domaći od svoje dece“

Uroš Đurić, najbolja Petrucava iskrica

„Akcija ‘Kupi jedan doktorat, drugi dobijaš gratis’, produžena do daljnjeg zbog velikog interesovanja članova Vlade“

Uroš Udović

Danas

You may also like...