Saradnja Garantnog fonda Republike Srpske i Čajetine

ČAJETINA-Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović sa saradnicima i direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar sa saradnicima održali su sastanak na kome se razgovaralo o načinima i mogućnostima međusobne saradnje u cilju produbljivanja regionalne saradnje i razvoja.

Čajetina
Foto.Opština Čajetina

Stamatović je izrazio spremnost da Opština pristupi asocijaciji Zeleni navigator Zapadnog Balkana obzirom da radi veliki broj projekata čiji je cilj zaštita i očuvanje prirode, smanjenje zagađenja, a krajnji cilj je da Zlatibor i opština Čajetina postanu prva ekološka opština u Srbiji.

Dogovoreno je da Garantni fond zajedno sa opštinom Čajetina sarađuje prilikom pomoći preduzećima i investitorima iz Republike Srpske u olakšavanju pristupa finansijskim sredstvima kod banaka i prevazilaženja drugih izazova.

U poslednje vreme pojavljuje se značajan broj privrednih subjekata iz Republike Srpske koji svoje poslovne aktivnosti proširuju, bilo kao investitori bilo kao izvođači radova ili isporučioci proizvoda i usluga, na području Zlatibora. Stoga i namera Garantnog fonda Republike Srpske da se bolje upozna sa planovima razvoja opštine koje će korstiti prilikom analize finansijske podrške preduzetnicima i privrednim društvima iz Republike Srpske.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.