Saobraćaj na prioritetnim putevima odvija se bez problema (VIDEO)

UŽICE – U zlatiborskom kraju palo je više od 20 centimetara snega. Saobraćaj na putevima prvog prioriteta se odvija regularno, a lokalne komunalne službe angažovane su na čišćenju snega u naseljenim mestima.

Putarske službe u Zlatiborskom okrugu rade u 2. stepenu angažovanja, sa 13 kamiona i raonikom i posipačima. S obzirom na činjenicu da su temperature u minusu, putarske službe vrše redovan obilazak, čišćenje i posipanje solju.

„U višim predelima palo je 25 centimetara snega, a u nižim krajevima između pet i 10 centimetara u nižim predelima. Sneg se zadržavao na kolovozu, pa smo u ponoć uveli i zabranu saobraćanja teretnih vozila“, kaže Alen Mušanović, rukovodilac održavanja Puteva Užice.

Najveći problemi, kako je to uobičajeno, bili su na prevojima, gde su padavine imale i olujni karakter, usled jakih udara vetra.

„Najteža situacija bila je na Borovoj glavi, gde smo imali gustu maglu i „naduvavanje“ snega na kolovoz, što je dodatno otežavalo kretanje vozilima“, dodaje Mušanović.

Uvođenjem zabrane saobraćaja za teretna vozila sprečeni su veći zastoji, a iz Puteva Užice ističu da nije bilo ni problema sa nepropisnom opremom, odn. sa automobilima sa letnjim gumama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.