Sanacija oštećenih i asfaltiranje novih puteva

UŽICE – Uporedo sa radovima na sanaciji puteva i saobraćajnica oštećenih tokom nevremena, nastavljaju se radovi na asfaltiranju po ugovorima o udruženim sredstvima kao i radovi na rekonstrukciji nekoliko gradskih ulica.

Prema rečima gradskog većnika Srđana Nedeljkovića, privode se kraju radovi na potezu Aleksića mosta, gde je pričinjena velika šteta posle izlivanja Koštičkog potoka.

“U prethodnih mesec dana, Koštički potok kompletno je saniran, očišćeno je 250 metara zacevljenog dela, na relaciji od Aleksića mosta do ušća u reku Đetinju, a pokošeno je 4600 metara zelenih površina. Vrednost svih potrebnih radova je oko milion dinara, a trenutno se vrši priprema za betoniranje mosta koji je morao da bude razrušen kako bi se omogućio pristup mašinama za čišćenje, čiji završetak se očekuje za 15 dana”, kaže Nedeljković.

Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice ističe da su ekipe JKP “Niskogradnja” na nekoliko lokacija u gradu i u seoskim mesnim zajednicama.

Asfaltiranje puteva
Foto: grad Užice

“Završena je kompletna sanacija ulice Isidore Sekulić, a pri kraju je i završetak asfaltiranja puta do seoskog groblja, koji će značajno olakšati prohodnost i pristup svim meštanima. Radi se deonica od 310 metara, širine 2,5 metara, a za mesec dana, nakon javne nabavke, biće završeno još 140 metara, čime će spajanje biti završeno. Nakon toga ostaje još relacija od groblja do centra Turice dužine 300 metara, što će u celosti biti spojeno naredne godine”, kaže SInđelić.

Sinđelić podseća i da i ovo nisu svi radovi u MZ Turica u ovoj građevinskoj sezoni.

“Sa početkom proleća, krenuli smo sa realizacijom više projekata, završena je fekalna kanalizacija, prikljuci za gas, a ulica Isidore Sekulić rekonstruisana je i završena u celosti. Nastavljamo sa ulicom Stanoja Glavaša, gde je završeno priključenje za gas i fekalna kanalizacija, a JKP “Vodovod” završava zamenu priključaka, pa će uskoro i ova ulica u celosti biti rekonstruisana. Takođe, odmah nakon javne nabavke, u narednih mesec dana, još četiri putna pravca biće asfaltirana. Kroz program “Udružimo se” radiće se uređenje samog centra Turice, gde će biti napravljeno i dečije igralište. U planu je i uklanjanje ostataka starog Studentskog centra i realizacija novih projekata na tom mestu”, dodaje on.

Radovi se planiranom dinamikom odvijaju i u Nemanjinoj ulici kao i u seoskim mesnim zajednicama.

(izvor i foto. grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.