Momirović :Sanacija klizišta u Užicu krenuće za mesec dana (VIDEO)

UŽICE – Prilikom posete Užicu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je lokaciju klizišta u Ulici Svetozara Markovića, gde je u razgovoru sa meštanima, najavio da bi radovi na sanaciji trebalo da počnu za mesec dana.

Meštanin čija kuća je najugroženija ovim klizištem je Dragan Marković, koji se nada da bi konačno moglo da se krene sa rešavanjem ovog problema.

„Slušajući ministra, delovao nam je ubedljivo. Nadam se da neće pogaziti datu reč i da ćemo i mi, građani ovog dela Užica, konačno moći mirno da spavamo, a naša deca normalno da idu u školu. Neka bude i za tih najavljenih 150 dana, ako treba, ali da se ovo konačno reši“, kaže Marković.

Sličnog mišljenja je i njegov komšija i imenjak, Dragan Rakić.

„Više decenija ovo klizište ugrožava ne samo nas, meštane, već i magistralni put. Nadamo se da će se konačno sanirati i da sve to neće biti samo predizborna obećanja“, ističe Rakić.

U sanaciju klizišta uložiće se 110 miliona dinara, a planirano je da se radovi završe za pet meseci.

„Nije čest slučaj da se republičke institucije mešaju u lokalni problm, poput ovog. Međutim, ovo klizište preti kako meštanima, tako i odvijanju saobraćaja. Cilj nam je da obezbedimo ovim ljudima normalan život“, rekao je ministar Tomislav Momirović.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević istakla je značaj ove sanacije kako za bezbednost građana, tako i za odvijanje saobraćaja.

„Klizište je ugrožavalo regionalni put, kao i vodovodnu mrežu i same meštane. Obezbedićemo ovom sanacijom bezbednost ovih ljudi i njihove dece, mada proteklih godina nije bilo mogućnosti da se ovaj projekat realizuje“, rekla je gradonačelnica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.