Sajam zapošljavanja šansa za 330 lica (VIDEO)

UŽICE- Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja koji se danas održava u Gradskom kulturnom centru u Užicu učestvuje 25 poslodavaca iz Užica,Čajetine,Požege,Nove Varoši i Arilja koji su iskazali potrebu za 330 radnika.

Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u  Užicu Zorica Milošević isztakla je da su poslodavci iz oblasti prehrambene,metalske,mašinske,tekstilne i prerađivačke industrije i iz različitih uslužnih delatnosti.

Sajam je mera koja ima najbolje efekte pri zapošljavanju.Zbog toga se organizuju dva puta godišnje u cilju poboljšanja situacije na tržištu rada i smanjenju nezaposlenosti na teritoriji Zlatiborskog okruga, istakla je Miloševićeva.

Sajam je otvorio predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović koji  je naglasio da je Sajam zapošljavanja rezultat dobrog partnerskog odnosa  NSZZ,Ministarstva rada i grada Užica.

„Grad je 2015.godine zajedno sa filijalom NSZZ izdvojio preko 15 miliona dinara za podsticanje zapošljavanja,dok ove godine je taj iznos povećana na preko 20 miliona dinara“,rekao je Mitrović i najavio da će ovih dana biti raspisana 4 konkursa za samozapošljavanje,davanje subvencija poslodavcima za zapošljavanje,javni radovi i stručna praksa preko kojih će mogućnost pronalaska posla doboti 142 nezaposlena lica.

You may also like...