Rvović: Priboj će biti spreman za otvaranje MOSI (VIDEO)

PRIBOJ – U toku su završni radovi na stadionu u Priboju i na terenima kod školskih objekata gde će se najveći broj takmičenja održati i sve će biti spremno za otvaranje 55. MOSI igara 4. jula, rekao je za ZOOMUE predsednik opštine Lazar Rvović.

On je naveo da će za uređenje sportske infrastrukutre biti utrošeno oko 200 miliona dinara, ali da je ovo prilika i da se uredi gradska infrastruktura.

„Uređuje se glavna ulica, trotoari i okretnica, želimo da celokupna slika Priboja bude drugačija od one kako se se do sada Priboj predstavljao, jer su iz ovog grada, nažalost, uvek išle neke negativne vesti. Želimo da predstavimo nov i lepši Priboj“, dodaje Rvović.

Na MOSI igrama ove godine će učestvovati 255 kolektiva, od kojih su 163 muške i 92 ženske ekipe koje će se takmičiti u 15 disciplina. Uporedo će biti održane i para MOSI u četiri discipline: sportski ribolov, šah, pikado i streljaštvo.

Više od tri hiljade sportista i sprotskih radnika iz oko tridesetak opština sa severa Crne Gore, istoka Bosne i Hercegovine i jugozapadne Srbije biće smešteno u školskim objektima koji su opremljeni uz pomoć Vojske Srbije, u privatnom smeštaju u Pribojskoj banji, hotelu i dva motela.

„Ovo je idealna prilika da se pospeši i saradnja u drugim oblastima. MOSI igre tek sada dobijaju pravi značaj, više nego onda kada su nastajale, jer smo tada bili jedna država, a sada nas je tri. Priboj ima projekte prekogranične saradnje koje realizuje sa opštinama iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine i ovo je još jedna prilika da se oni pospeše u neposrednom kontaktu“, kaže Rvović.

MOSI igre pratiće i muzički program u okviru koga će nastupiti Sergej Ćetković, Dženan Lončarević, Halid Bešlić i Legsington bend.

You may also like...