Ružić: Više novca za programe lokalnih samouprava (VIDEO)

SEVOJNO-Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da će  naredne godine  biti uvećan Fond za programe lokalnih samouprava ,što znači da će biti više novca za izgradnju infrastrukture,uvođenje eUuprave ili organizaciju kulturnih,turističkih i sportskih manifestacija značajnih za lokalne sredine.

Ružić je danas prisustvovao završetku radova na rekonstrukciji stare škole u Sevojnu,budućeg Kulturnog centra.

„Ova škola nije bila u funkciji više decenija i projekat je primer kako se zajedničkim sredstvima mogu realizovati dobri projekti.Stav Vlade Republike Srbije je da u svakom kutku zemlje se realizuju oni projekti koji služe na dobrobit građana“,istakao je Ružić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da su svi radovi na staroj školi ,čija je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika,urađeni u skladu sa uputstvima Zavoda i da su koštali ukupno 16 miliona dinara,od čega je učešće Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 8,5 miliona ,a ostatak je finansiran iz gradskog budžeta.

„U ovom prostoru će biti Kulturni centar koji će doprineti decentralizaciji kulture na dobrobit meštana Sevojna“,naglasio je Petković.

Ministar Branko Ružić obišao je u toku dana i Narodni muzej u Užicu,za čije parterno uređenje je Ministarstvo izdvojilo 3 od ukupno 9 miliona dinara.

Ružić je izjavio da je sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem danas razgovarao i o budućoj saradnji i pomoći oko realizacije projekata kroz sredstva Fonda za programe lokalnih samouprava.

You may also like...