Ružić:Nema podela i sukoba u SPS-u

UŽICE – Jedinstvo sprovođenja odluka u SPS-u nikada nije dovođeno u pitanje, ne postoje sukobi, predsednik Dačić jasno predvodi rukovodstvo i pesonifikuje politiku koju mi predstavljamo u aktuelnom političkom trenutku u vladajućoj koaliciji, rekao je Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije na tribini u Užicu.

sps nedjo bane nikola„Utisak o navodnim podelama u vrhu stranke pokušavaju da nametnu naši politički oponenti tabloidnim kriminalizovanjem pojedinih funkcionera SPS-a ,ali tih podela nema ni u politici koju vodi stranka, ni u personalnim odnosima“, pojasnio je Ružić. On veruje  da će jedinstvo partije pokazati i na kongresu najavljenom za decembar, a kome će prethoditi izborne konferencije u svim gradskim i opštinskim odborima. 
 „U nedelju će biti održana sednica glavnog odbora, na kojoj ćemo razgovarati pojedinim dekokratskim iskoracima u procesu donošenja odluka u stranci. Razmatramo opciju da delegati po prvi put budu ovlašćeni da tajnim glasanjem biraju potpredsednike stranke, uz uvažavanje potrebe da se promeni struktura manje zastupljnog pola i predstavnika odmladine u rukovodstvu“, naglasio je Ružić.
Predsednik Izvršnog odbora je takođe negirao da postoji sukob između njega i lidera SPS-a Ivice Dačića.
„ Privilegija je kad vas sučele sa liderom stranke , ali to nije tačno. To je potreba naših oponenata da primene model kojim su pocepane neke druge stranke, ali mi postojimo 24 godine i imamo dovoljno iskustva da im poslužimo kao edukatori za bavljenje politikom, zato nećemo podpadati pod te uticaje“, istakao je Ružić.
On kaže da je najveći izazov za SPS da preuzme barjak levice u Srbiji koja je posle političkog zemljotresa 2012.godine u krizi. 
„SPS ima istorijsku odgovornost i obavezu da taj levi deo spektra popuni ne samo programski i ideološki  već i aktuelnim delovanjem u susret izazovima koji nam slede uvođenjem ekonomskih mera Vlade Srbije , a koji ovde dehumanizaciji društva, boreći se za društvo socijalne pravde“, poručio je Ružić prilikom redovnog obilaska gradskog odbora SPS-a u Užicu.
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.