Ruski timovi vrše dezinfekciju u Zlatiborskom okrugu (VIDEO)

UŽICE-Vojni timovi iz Ruske Federacije koji su došli u Srbiju kako bi pomogli suzbijanju epidemije korona virusa,dezinfikuju od juče Zdravstveni centar Užice i javne površine .

Šef ruskih timova ,koji rade zajedno sa Vojskom Srbije ,general major Mihail Černišov istakao je da su od dolaska u Srbiju radili u zdravstvenim ustanovama u kojima je situacija bila teška,što ,kako je rekao,nije slučaj u Zlatiborskom okrugu.

„U ovom delu Srbije nema velikog broja obolelih,nije bilo žarišta epidemije ,a jedan je od retkih okruga u kome nema ni jednog  obolelog zdravstvenog radnika od korona virusa,što pokazuje visok nivo spremnosti Zdravstvenog centra.Uspeli su da sačuvaju zdravlje i živote ljudi i zato je naša pomoć ovde samo završna dezinfekcija „,rekao je general major Černišov posle sastanka sa gradonačelnikom Užica i rukovodstvom Zdravstvenog centra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio se ruskom timu na pomoći i istakao značaj razmene iskustva sa ruskim stručnjacima.

„Veoma je važno da stručnjaci iz Ruske Federacije dodatno izvrše dezinfekciju i posavetuju zdravstvene radnike i nas koji vodimo grad kako ubuduće delovati,da bi smo iz ove pandemije izašli na najbolji mogući način“,izjavio je Petković.

Zajedničke jedinice Vojske Ruske Federacije za pružanje pomoći Srbiji dezinfikovaće i domove za stare u Užicu i Požegi,kao i Dom zdravlja u Čajetini.

You may also like...