Rušenje privremenog tržnog centra u Požegi odloženo za sredu (video)

POŽEGA- Prinudno rušenje privremenog objekata Tržnog centra kod semafora, preko puta, hotela “Požega“ koje je na osnovu sudske odluke najavljeno za danas odloženo je za sredu, 12. novembar.

 

Višedecenijski spor oko vlasništva odnosno prava korišćenja zemljišta na kome je izgrađen Tržni centar sa 12 lokala u Ulici Vojvode Mišića u Požegi trebalo je bude okončan danas rušenjem ovog objekta, ali su se ovom činu usprotivili vlasnici lokala i građani Požege.
Kod nadležnih sudova dokazano je da zemljište, koje je eksproprisano od vlasnika, nije privedeno nameni i da su vlasnici zemljišta po zakonu zatražili njegovo vraćanje.

“Vlasnicima lokala bile su izdate privremene dozvole za gradnju objekata, pa je morala biti ispoštovana zakonska obaveza da se zemljište vrati prethodnim vlasnicima. Zato nema mesta kritikama na račun opštinskog rukovodstva i opštinskog javnog pravobranioca koji su se ponašali u skladu sa zakonom, a svako njihovo dalje mešanje bilo bi protivzakonito”, kaže opštinski javni pravobranilac Miladin Filipović.
Inače, vlasnici eksproprisanog zemljišta su obeštećeni I protiv njih je opština pokrenula postupak za vraćanje sredstava, kako opština ne bi bila oštećenja, ali taj proces nema uticaja na sprovođenje odluke o vraćanju zemljišta na kome se trenutno nalazi sporni objekat.

 

Odluka o prinudnom rušenju Tržnog centra u blizini hotela, odložena je za sredu jer vlasnici nisu, kako su im ranije naložili sudski izvršitelji, ispraznili svoje lokale. Novi termin rušenja ovog privremenog objekta je u sredu, 12. novembra u jutarnjim časovima.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.