Rudi Pešović lakše povređen na trci u Austriji

AUSTRIJA – Srpski automobilista Rudi Pešović lakše je povređen nakon incidenta na prvim kvalifikacijama za trku na Salzburgringu koja se ovog vikenda vozi u okviru šampionata centralne Evrope. Član EKO Racing Teama Vesnić je izleteo na poslednjoj krivini pred ciljnu ravninu i zaustavio se u šljunku ali su nakon toga na njega naletela dva vozača iz niže klase koji nastupaju u austrijskom Mitsubishi Colt CUP-u.

 

 Drugi udarac je usledio nekoliko sekundi kasnije kada su svi pomislili da je incident završen i naneo Pešoviću povrede i totalno uništio automobil. Neshvatljivo je kako je austrijski automobilista Fisher, koji je bio više od stotinu metara iza Pešovića i njegovog kolege iz klase, ne smanjujući brzinu i pored zastavica i dobre vidljivosti bočno udario u srpskog automobilistu koji je već krenuo da napusti BMW-a. Redari i medicinsko osoblje su reagovali munjevito i Pešović je odmah prebačen u bolnicu u Salzburg gde su mu nakon pregleda i snimanja ramena i rebara srećom ustanovljena samo uganuća i priklještenja. Kako trpi jake bolove doktori su odlučili da ga iz mera predostrožnosti preko noći zadrže na dodatnim posmatranjima. Verujemo da će Pešović već sutra biti u mogućnosti da napusti bolnicu.
 „Još uvek smo u šoku, a najbitnije od svega je da je Rudi van životne opasnosti i samo dobro ugruvan.“ – izjavio je Milovan Vesnić prvi vozač tima koji ovu trku nije vozio zbog reparacije svog automobila – „Sa druge strane sam iskreno razočaran na koji se način desio incident i kako su videvši automobil koji se ispred njih okreće i izleće odreagovali vozači iz Austrije. Ne smem ni da pomislim kako bi se sve završilo da je udarac usledio u vozačku stranu. Automobil je totalno uništen. Od udarca je iskrivljen sigurnosni kavez, zadnji amortizeri i diskovi su pukli kao i vozačko sedište što samo po sebi govori o jačini udara. Ostajemo sa Rudijem u Austriji dok doktori ne odobre da može da putuje a nakon dolaska u Srbiju razmotrićemo hladne glave šta nam je dalje činiti. Na žalost za Pešovića je sezona 2015 najverovatnije gotova.“ – završava Vesnić.
 Kako nezvanično saznajemo nakon ovog incidenta i velike gužve na stazi vozači su potpisali peticiju upućenu direktoru trke da se vozači Mitsubishi, Twingo i Chevrolet CUP-a odvoje u posebnu diviziju i posebno voze svoje trke. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.