Užice uvrstiti u vremensku prognozu RTS-a (VIDEO)

UŽICE – Prva od četiri javne rasprave o programskim sadržajima RTS-a održana je danas u Užicu, a predstavnici javnog medijskog servisa ističu da im one pomažu da poprave kvalitet sadržaja koje plasiraju gledaocima i slušaocima.

Podizanje kvaliteta komunikacije sa višemilionskim auditorijumom svakodnevna je obaveza svih zaposlenih u RTS-u, a posebno Programskog saveza.

„Očekujem da danas čujem otvorene, argumentovane, ali i kritičke primedbe na sadržaj programa RTS-a kako bismo za godinu dana izašli sa što boljim i potpunijim izveštajem sa onim što je urađeno na poboljšanju tog programa“, rekao je Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a i dodao da je ovo prilika za analizu i kritičko vrednovanje ovog vida organizovanja javnog medijskog servisa pa i ovakvog vida kontrole njegovog rada.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je da su Užičani svesni značaja kvaliteta programa RTS-a, pre svega televizijskog, koji direktno i finansiraju.

„Mi Užičani imamo malu zamerku da nas nema u vremenskoj prognozi, ali verujem da će se i to promeniti“, rekao je Petković.

U nezvaničnom razgovoru, pre početka rasprave, građani i predstavnici organizacija rekli su za ZOOMUE da bi na RTS-u trebalo da bude zastupljeno više sadržaja koji promovišu uspehe mladih ljudi u našoj zemlji. Zamerke su izrečene i na kulturne sadržaje koji se, prema mišljenju građana, emituju u kasnim terminima, a smatraju i da važne sportske događaje, pre svega one na kojima učestvuju reprezentacije, treba emitovati na RTS-u.

RTS javna rasprava

Posle današnje javne rasprave u Užicu biće održane još tri – u Sjenici, Zrenjaninu i Beogradu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.