RRA Zlatibor organizuje SMARTINNO START-UP WEDNEWSDAY

UŽICE – Povodom početka realizacije projekta SMARTINNO – Inteligentna mreža i održivi inovativni klaster, Regionalna razvojna agencija Zlatibor organizuje promotivni događaj SMARTINNO START-UP WEDNESDAY, u sredu, 24. decembra 2014. godine, sa početkom u 12:00 časova u amfiteatru Visoke poslovno-tehničke škole strukovinih studija u Užicu. 

 Cilj organizacije događaja je promocija klasterskog udruživanja, inovacija u preduzetništva  i podsticanje povezivanja sa potencijalnim investitorima i institucijama za razvoj i istraživanje. Ove teme imaju veliki značaj jer doprinose povećanju transfera tehnologija i rezultata istraživanja ka MSP sektoru, čime se utiče na povećanje dodate vrednosti regiona.  Na događaju će Nacionalna agencija za regionalni razvoj, predstaviti  Evropsku mrežu preduzetništva – EEN, koja  kao najveća mreža za poslovnu podršku  pruža različit spektar usluga za MSP sektor u Evropi i šire.  O značaju udruživanja i koristima koje MSP sektor može ostvariti delovanjem kroz klaster, govoriće ekspert Snežana Selaković, koja je učestvovala  u uspostavljanju nekoliko klastera u Srbiji. Znanje i istarživanje kao ključni faktori za primenu inovacija u MSP sektoru  je tema o kojoj će nam govoriti profesor VPTŠ, Milovan Milivojević.  
Na kraju će svečano biti uručeni sertifikati inovativnim start-up projektima INMOLD PLAST  i ReTEX, koji su učestvovali na transnacionalnom takmičenju inovativnih projekata u Budimpešti, početkom decembra ove godine. 
 SMARTINNO projekat sufinansira Evropska unija kroz IPA Jadranski program prekogranične saradnje 2007-2013. Glavni cilj projekta je razvoj „pametnih“ sistema umrežavanja za praćenje i podsticanje istraživačkih i inovativnih kapaciteta malih i srednjih preduzeća na području Jadranskog regiona, kako bi se prevazišli nedostatci  kao što su nedostupnost izvora finansiranja, nedostatak sinergije između malih i srednjih preduzeća sa jedne i nosilaca istraživačko-inovativnih funkcija, kreatora politika i investitora sa druge strane.  U tom kontekstu projekat SMARTINNO će doprineti boljem povezivanju ponude i tražnje za inovacijama, pružanju  edukativnih  i drugih usluga koje omogućavaju bolju informisanost za pristup alternativnim izvorima finansiranja. 
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.