RRA Zlatibor organizuje SMARTINNO START-UP WEDNEWSDAY

UŽICE – Povodom početka realizacije projekta SMARTINNO – Inteligentna mreža i održivi inovativni klaster, Regionalna razvojna agencija Zlatibor organizuje promotivni događaj SMARTINNO START-UP WEDNESDAY, u sredu, 24. decembra 2014. godine, sa početkom u 12:00 časova u amfiteatru Visoke poslovno-tehničke škole strukovinih studija u Užicu. 

 Cilj organizacije događaja je promocija klasterskog udruživanja, inovacija u preduzetništva  i podsticanje povezivanja sa potencijalnim investitorima i institucijama za razvoj i istraživanje. Ove teme imaju veliki značaj jer doprinose povećanju transfera tehnologija i rezultata istraživanja ka MSP sektoru, čime se utiče na povećanje dodate vrednosti regiona.  Na događaju će Nacionalna agencija za regionalni razvoj, predstaviti  Evropsku mrežu preduzetništva – EEN, koja  kao najveća mreža za poslovnu podršku  pruža različit spektar usluga za MSP sektor u Evropi i šire.  O značaju udruživanja i koristima koje MSP sektor može ostvariti delovanjem kroz klaster, govoriće ekspert Snežana Selaković, koja je učestvovala  u uspostavljanju nekoliko klastera u Srbiji. Znanje i istarživanje kao ključni faktori za primenu inovacija u MSP sektoru  je tema o kojoj će nam govoriti profesor VPTŠ, Milovan Milivojević.  
Na kraju će svečano biti uručeni sertifikati inovativnim start-up projektima INMOLD PLAST  i ReTEX, koji su učestvovali na transnacionalnom takmičenju inovativnih projekata u Budimpešti, početkom decembra ove godine. 
 SMARTINNO projekat sufinansira Evropska unija kroz IPA Jadranski program prekogranične saradnje 2007-2013. Glavni cilj projekta je razvoj „pametnih“ sistema umrežavanja za praćenje i podsticanje istraživačkih i inovativnih kapaciteta malih i srednjih preduzeća na području Jadranskog regiona, kako bi se prevazišli nedostatci  kao što su nedostupnost izvora finansiranja, nedostatak sinergije između malih i srednjih preduzeća sa jedne i nosilaca istraživačko-inovativnih funkcija, kreatora politika i investitora sa druge strane.  U tom kontekstu projekat SMARTINNO će doprineti boljem povezivanju ponude i tražnje za inovacijama, pružanju  edukativnih  i drugih usluga koje omogućavaju bolju informisanost za pristup alternativnim izvorima finansiranja. 
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.