Robna pijaca se seli u poslovni objekat Bioktoša na Zelenoj pijaci (VIDEO)

UŽICE – Na poslednjem zasedanju članovi Gradskog veća odlučili su da se Robna pijaca Međaj zatvori 31. oktobra. Ovaj prostor Planom generalne regulacije “Užice-Centralni deo” predviđen je za parking prostor, a dosadašnjim preduzetnicima koji su bili na Robnoj pijaci omogućeno je da svoju delatnost nastave u poslovnom objektu “Bioktoša” koji se nalazi na Zelenoj pijaci.

Zelena pijaca
Foto ZooMUE

“Imamo 39 lokala koji su namenjeni za prodaju tekstila i robe koja se do sada prodavala na Robnoj pijaci “Međaj”. U novoj zgradi su uslovi za rad mnogo bolji, nema kiše, hladnoće, a ako znamo da je tu i zelena pijaca sigurno je da će i u ovim lokalima biti posla. Pored rešavanja višegodišnjeg problema prodavaca sa Robne pijace delimično rešavamo i problem nedostatka parking mesta, jer će na mestu gde se sada nalazi Robna pijaca biti uređen parking prostor”,izjavio je direktor Bioktoša Oliver Ristanović.

Gradsko veće dalo je saglasnost na godišnje planove Predškolske ustanove Užice.Prema podacima iz Izveštaja, vrtić je uspeo da, bez obzira na uslove izazvane pandemijom, redovno obavlja svoju vaspistno-obrazovnu delatnost, ali i da proširi svoje kapacitete. U vreme vanrednog stanja, od novembra prošle do maja ove godine, usluge nisu naplaćivane.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.