RIK doneo odluku o prekidu izbornih radnji

SRBIJA – Republička izborna komisija donela je rešenje o prekidu svih izbornih radnju u sprovođenju izbora za narodne poslanike, koji su raspisani za 26. april, a sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja.

RIK je postupila u skladu sa članom 5 Uredbe Vlade Srbije o merema za vreme vanrednog stanja, u kome stoji da se „stupanjem na snagu ove uredbe prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština gradova i opština, koji su raspisani za 26. april ove godine“.

U uredbi još se navodi: „Zadužuju se nadležne izborne komisije da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju i do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora. Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja“.

„Ovim rešenjem se privremeno zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem korona virusa i biće nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja“, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Za rešenje o prekidu svih izbornih radnji, od 22 prisutna člana RIK, glasalo je 20, a dva su bila protiv.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.