Renovirana Mašinsko elektrotehnička škola u Priboju

PRIBOJ – U Priboju je otvorena renovirana zgrada Mašinsko elektrotehničke škole. Rekonstrukcija je trajala nešto više od godinu dana, a zajedno sa O.Š. „Desanka Maksimović“ obnovljena je sredstvima Vlade Republike Srbije u vrednosti od 541,5 miliona dinara.

U METŠ-u je promenjen krov, fasada, enterijer, podovi, stolarija, instalacije, stepeništa, mokri čvorovi, a nabavljen je i novi nameštaj i ugrađena rampa za osobe sa invaliditetom. Škola ima i potpuno novu protivpožarnu zaštitu, wifi, ozvučenje, video nadzor. Završeno je i parterno uređenje za obe škole, kao i praking mesta za zaposlene.

„Država je prepoznala značaj obrazovanja, pa je odlučila da obnovi sve škole u Srbiji, a među prvima su ove dve u Priboju, a odlični uslovi u obnovenim školskim ustanovama trebalo bi da rezultiraju i boljim obrazovanjem i boljim kadrovima, koji će Priboj i našu Srbiju da vuku napred“, kazao je Dušan Kićović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

foto: opština Priboj

Narodni poslanik iz Priboja, Krsto Janjušević istakao je da je za ozbiljnu i modernu državu kakva je Srbija ključ uspeha kvalitetno obrazovanje.

„Sadržajan i inoviran nastavni program koji će iznedriti obrazovane i stručne kadrove je garancija napretka i ekonomskog rasta naše zemlje Srbije“, rekao je Janjušević.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović se posebno zahvalio Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

„Uz nju smo pored dobijenih sredstava naučili i da vodimo projekte i investicije, pa smo već spremni da povučemo i nova sredstva za pripremljene projekte. Učenicima i profesorima čestitam na, uslovno, novoj školi, od koje očekujemo da prati potrebe privrede i obezebeđuje potrebne kadrove“, rekao je Rvović.

U renoviranu zgradu METŠ-a od 18. novembra, uz prfesore i zaposlene, useliće se i 418 učenika u tri područja rada – ekonomija, elektrotehnika i mašinstvo.

You may also like...