Rekonstrukcija vodovodne mreže u Čajetini

ČAJETINA-JKP „Vodovod Zlatibor“ obavlja radove na  planiranim aktivnostima. Radovi će se izvoditi sve dok se ne utroši raspoloživi materijal. Zbog posledica poplava u Srbiji trenutno nije moguće sprovesti javne nabavke, jer mnoge firme koje se bave proizvodnjom  vodovodnih materijala,  zbog novonastale situacije, nisu u mogućnosti da distribuiraju svoje prozvode.

 

Izvode se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Čajetini u blizini „Metaloplastike“. Vrši se izmeštanje stare vodovodne cevi i postavljanje nove promera 110 mm. Postavljanje veće cevi bilo je neophodno zbog slabog pritiska vode naročito na višim spratovima kuća.
 Na Zlatiboru se završava postrojenje za prepumpavanje otpadnih voda, dok se na postrojenju u Ribnici izvode završni radovi na puštanju  u rad pumpe za snabadevanje vodom  naselja Ribnica. 
U toku su i radovi na ispitivanju magistralnog voda promera 600mm, od rezervoara na postrojenju u Ribnici do rezervoara na Karauli.Ispitivanja se vrše radi lokaizovanja mesta, kao i smanjenja gubitaka na magistralnom vodu. Procena JKP „Vodovod Zlatibor“ je da su ukupni gubici na ovoj deonici oko 30%. Ovo je prvi put da se na mreži rade ovako obimna ispitivanja, što će rezultirati smanjenjm gubitaka na mreži, čime će se smanjiti troškovi električne energije, hemikalija za preradu vode,a  čime će se omogićiti i dodatni kapaciteti zaliha vode za piće. 
Nastavak planiranih radova u velikoj meri zavisiće od javnih nabavki čije sprovođenje onemugućava vanredna situacija zbog poplava. Zbog toga  će i radovi na postavljanju vodovodne mreže u Krivoj Reci biti odloženi za desetak dana, kažu iz ovog preduzeća.  
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.