Rekonstrukcija užičke bolnice

UŽICE – Nakon izgradnje novog parkinga i radova na rekonstrukciji prijemno – urgentnog centra otpočeće prva faza rekonstrukcije zgrade Opšte bolnice Užice. Investicija je vredna oko 20 miliona evra, a najveći deo radova finansiraće se preko Kancelarije za javna ulaganja.

“Radi se oko 1300 kvadrata koji će biti rekonstruisani pri glavnom objektu za koji je u toku izrada projektne dokumentacije, a za čije namene je iz budžeta grada opredeljeno tri miliona i 200 hiljada dinara. Tokom februara očekujem da će biti završen taj deo posla kako bi se stvorili uslovi da otpočne prva faza“, kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Radovi će otpočeti nakon odobrenja stručnih konsultanata iz Kancelarije za javna ulaganja, a investicija predviđa i nabavku novog skenera, rendgena, novu opremu za kolonoskopiju, gastroskopiju, bronhoskopiju i komplentno renoviranje centralnog dela glavne zgrade.

Za rekonstukciju planiranih 47 hiljada kvadrata Opšte bolnice Užice obaveza grada je da pripremi adekvatnu projektu dokumentaciju i planirana sredstava za te namene su oko 50 miliona dinara ove godine.

TV Lav, ZooMUE

You may also like...