Rekonstrukcija toplovoda i saobraćajnice u delu Nemanjine ulice

UŽICE-Počeli su i trajaće u narednih mesec dana radovi na rekonstrukciji dela Nemanjine ulice od raskrsnice sa Ratarskom ulicom do raskrsnice sa Kosančićevom ulicom, kao i radovi na rekonstrukciji toplovoda u donjem delu Nemanjine ulice do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Demira. Radovi su uslovili i izmenu režima saobraćaja, koji će se sada odvijati Ulicom Nikole Pašića.

Foto.Grad Užice

Prema rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća za saobraćaj, ovaj deo Nemanjine ulice morao je biti rekonstruisan zbog velikih ulegnuća na kolovozu, naročito sa leve strane. Procenjeno je da je ovaj period kada je sezona godišnjih odmora najbolji momenat, zbog čega se tokom proteklog vikenda krenulo sa radovima.

“Radi se rekonstrukcija dela Nemanjine ulice od “Stojića dućana” do Carinskog mosta u dužini od 190 metara, tačnije u površini od 1300 metara kvadratnih. Pored rekonstrukcije same saobraćajnice radiće se i ivičnjaci i trotoari sa leve strane, a desni deo u zavisnosti od oštećenja. Radove vredne oko 7,5 miliona dinara izvodi JKP “Niskogradnja”, koja će asfaltirati i drugi deo Nemanjine ulice od “Stojića dućana” do Rakijske pijace na kojoj radnici Gradske toplane izvode radove na rekonstrukciji toplovoda. Radovi će trajati maksimalno 45 dana, ali se nadamo da će sve biti završeno do 1. septembra”,ističe Šiljković.

Kada je reč o rekonstrukciji toplovoda, direktor JKP “Gradska toplana” Branko Filipović ističe da su želeli da neophodne radove usklade sa rekonstrukcijom ulice.

Foto.Grad Užice

“Zabeleženo je više havarija u Žičkoj i Nemanjinoj ulici tokom grejne sezone, što je pored troškova preduzeću prouzrokovalo i lošiji kvalitet grejanja građanima, pa smo odmah nakon završetka grejne sezone rekonstruisali šaht u Žičkoj ulici, a sada pre svega koristimo momenat da sve kritične tačke na ovoj deonici saniramo”,kaže Filipović.

Zbog radova, sabraćaj će biti preusmeren na ulicu Nikole Pašića u kojoj će biti privremeno ukinuta parking mesta i koja će imati dvosmerni režim kretanja vozila na deonici od raskrsnice sa Ratarskom ulicom do raskrsnice sa ulicom Dobrosava Ružića. Uz zahvalnost sugrađanima na razumevanju nadležni mole sugrađane da ne parkiraju vozila na navedenoj deonici, a vozače da učestvuju u saobraćaju uz povećan oprez i poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.