Rekonstrukcija nekoliko užičkih ulica (VIDEO)

UŽICE – Od početka građevinske sezone deo mehanizacije i ekipa užičke “Niskogradnje” svakodnevno je na gradskim ulicama. Radi se na sanaciji udarnih rupa, presvlačenju kolovoza, a u nekoliko ulica izvodi se i kompletna rekonstrukcija.

Obimni radovi trenutno se izvode u Ulici Ive Andrića u Turici, gde se komletno rekonstruiše deo ulice koji je ostao nezavršen posle radova izvođenih prošle godine.

“Pored izgradnje kišne kanalizacije i nakon postavljanja vodovodne i gasne instalacije urađena je priprema ovog dela ulice u dužini od oko 450 metara. Ulica se radi u punom profilu u širini od 5,5 metara, a na to treba dodati i 1,2 metra široke trotoare. Ovde će biti ugrađeno oko 3 500 kvadrata asfalta a za sve pomenute radove grad je opredelio 10 miliona dinara“, kaže direktorka JKP Niskogradnja, Snežana Milutinović.

Prema njenim rečima, radi se u ostalim gradskim ulicama gde se svakodnevno saniraju udarne rupe i gde se prate radovi na postavljanju gasovodne mreže. U zavisnosti od oštećenja kolovoza radi se presvlačenje delova ili celih ulica. Dodaje da će i pored otežavajućih okolnosti, koje se pre svega odnose na otežane uslove rada usled visokih temperatura, sve što je planirano biti završeno do kraja građevinske sezone.

Slobodan Šiljković, član Gradskog veća za saobraćaj moli sugrađane za strpljenje i podseća da je primarni cilj zaštita životne sredine i smanjenje aerozagađenja. Zbog toga se kaže u velikom broju gradskih ulica radi gasovodna mreža.

“Trudimo se da pratimo te radove i da po završetku kopanja za gasovodnu mrežu uradimo ulice. Jedna od tih ulica je Zlatarska, gde se radi kompletna rekonstrukcija i gde će na oko 750 metara biti ugrađeno više od 3000 kvadrata asfalta. Završena je rekonstrukcija kraka Ulice Miloša Božanovića, a narednih dana radiće se u Kondinoj ulici, kojom je takođe prošao gas. Obimni radovi izvode se u Zlatiborskoj ulici, kao i u Jelovogorskoj i dva kraka Ulice Svetozara Markovića”, kaže Šiljković.

Nedavno je završen tender i za Ratarsku ulicu, za čiju komletnu rekonstrukciju je iz budžeta izdvojeno 7,3 miliona dinara.

(izvor. grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.