Rekonstrukcija i asfaltiranje ulica u Turici (VIDEO)


UŽICE-Završena je rekonstrukcija Mileševske ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena i Požeška ulica, obe u mesnoj zajednici Turica, gde su u ovoj godini planirana značajna ulaganja.

“Oko tri miliona dinara izdvojeno je iz budžeta grada za rekonstrukciju Mileševske i Požeške ulice u Turici, istakla je direktorka JKP “Niskogradnja” Snežana Milutinović.

Po njenim rečima urađena je kompletna rekonstukcija oko 800 metara kvadratnih u Mileševskoj ulici, a isto toliko kvadrata radi se i u Požeškoj.

Kompletna rekonstrukcija planirana je i u Ulici Ive Andrića, a oko 12 miliona dinara izdvojeno je za izgradnju savremenog sportskog i dečijeg igrališta. To je po rečima Radmile Baćković Šojić, tek deo ulaganja, jer su značajna sredstva opredeljena i za nastavak radova na uspostavljanju sekundarne kanalizacione mreže.

“Posle izgradnje fekalnog kolektora i prepumpne stanice kreću radovi na izgradnji sekundarne mreže i priključenju oko 110 domaćinstava, za šta je opredeljeno više od 30 miliona dinara. Sa razlogom ulažemo u mesnu zajednicu Turica, jer želimo da razvijemo sve njene potencijale i građanima uz dobru infrastrukturu i nove sadržaje obezbedimo i bolje uslove za život i rad”,rekla je Šojićeva.

Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća za mesne zajednice ističe da je praktično građevinska sezona tek počela i da se u narednom periodu očekuju obimni radovi u svim mesnim zajednicama.

“Pored Turice, radi se u još pet mesnih zajednica. Trenutno se izvode radovi u Staparima, gde se radi preostali putni pravac iz prošle godine. U mesnoj zajednici Karan se takođe radi putni pravac po ugovoru od prošle godine, a u mesnoj zajednici Krvavci radi se rekonstrukcija i presvlačenje centralnog puta. Urađena su dva putna pravca u mesnoj zajednici Buar, a u planu su još tri u dužini od po 150 metara”,kaže Sinđelić.

Po završetku svih ugovorenih putnih pravaca preostalih od prošle godine, kreće se u realizaciju ovogodišnjih ugovora. U toku su procedure raspisivanja tendera gde su budžetom grada opredeljena sredstva u iznosu od 62,8 miliona dinara za udruživanje sa građanima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.