Rekonstrukcija Fabrike vode najranije u novembru (video)

UŽICE-Užički Vodovod još uvek nije aplicirao za građevinsku dozvolu za početak rekonstrukcije Fabrike vode,jer se čeka izveštaj tehničke kontrole projekta,koji je uslov za dobijanje  dozvole,izjavio je za ZOOMUE direktor Vodovoda Duško Ljujić.

 

Vodovod je,po rečima Ljujića,u obavezi i da izradi Studiju uticaja na životnu sredinu.

„Moramo u narednom periodu da zamenimo gasni hlor,kojim se već 30 godina dezinfikuje voda,jer  će on biti zabranjen za upotrebu“,kaže Ljujić za naš portal.

Ljujić ističe da je projekat rekonstrukcije podeljen u dve faze koje podrazumevaju tretman vode ozonom i filtracija aktivnim ugljem.

„Plan je da se obe faze izvedu u kontinuitetu,jer ozoniranje bez aktivnog uglja ne garantuje bezbedan tretman vode“,naglašava Ljujić.

 

Po njegovim rečima za rekonstrukciju cele Fabrike vode potrebno je oko 6 miliona evra,a za za početak građevinskih radova 850 hiljada evra.

„Imamo obećanja iz Ministarstva građevina i Vlade ,jedini problem može biti što se 15.novembra završava budžetska godina.Mi ta sredstva nemamo,a moramo ih obezbediti sa neke strane“,kaže Ljujić za ZOOMUE.

Ukoliko se sve potrebne procedure završe i obezbedi novac rekonstrukcija Fabrike vode u Užicu,po rečima direktora Vodovoda,mogla bi da počne sredinom novembra ove godine.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.