Regionalni skup o Etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave u Užicu

UŽICE – Regionalni skup o Etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave okupio je u Užicu predstavnike opština i gradova zapadne i jugozapadne Srbije. Na ovom skupu predstavljeni su svrha i sadržaj Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, Vodič za primenu Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, paket modela akata za primenu Etičkog kodeksa i najavljena obuka SKGO za funkcionere lokalne samouprave na temu Etičkog kodeksa, koja će biti održana na jesen 2022. godine.

Sve učesnike pozdravila je i gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

“Grad Užice je, sa ponosom mogu da istaknem, među prvim lokalnim samoupravama u Srbiji prihvatilo Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave, koji je izradila Stručna služba Stalne konferencije gradova i opština, a jednoglasno usvojila njena Skupština krajem 2019. godine. Skupština našega grada je, uz punu podršku svih drugih organa lokalne samouprave, 2020. godine usvojila Etički kodeks funkcionera grada Užica. Takođe smo formirali i Savet za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera.Naravno, ne možemo reći da smo uvek u potpunosti zadovoljni, jer uvek ima prostora za unapređenje, ali se trudimo da ovih 12 načela etike javne službe poštuju i primenjuju u radu svi naši funkcioneri. Izveštaji nadležnog Saveta pokazaće koliko smo u tome uspešni i gde je potrebno napraviti dodatne iskorake“, istakla je gradonačelnica.

Užice je jedna od lokalnih samouprava, koja je deo projekta čiji je cilj unapređenje dobrog i odgovornog upravljanja na lokalnom nivou, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa partnerima Misijom OEBS-a u Srbiji, Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju i Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

(izvor. grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.