Regija Zapadna Srbija na Sajmu turizma (VIDEO)

BEOGRAD – Već duži niz godina, Turistička organizacija iz Zapadne Srbije, zajednički se predstavljaju na Sajmu turizma u Beogradu. Na štandu Turističke organizacije  Regije Zapadna Srbija posetiocima sajma prezentuju svoju ponudu.

Turistička organizacija Regije Zapadna Srbija osnovna je pre skoro dve decenije, i odličan je primer udruživanja. Zajednička prezentacija 11 lokalnih organizacija dala je pozitivne rezultate. Uspešnoj sezoni nadaju se i nakon dve pandemijskegodine.

„Ono na šta želimo da stavimo akcenat ove godine, je to da je Čačak ove godine prestonica kulture, a sledeće godine Užice. Pored prirodnih atraktivnosti po kojima smo prepoznatljivi, odlikujemo se i kulturnim turizmom i to želimo da predstavimo na ovom sajmu“, kaže direktor Turisitčke organizacije Regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.

Svi turistički radnici ističu važnost zajedničkog nastupa na ovom i drugim sajmovima.

Foto: ZooMUE

„Ovo je prilika da se mi kao kolege medjusobno dopunjujemo, inoviramo način prezentacije i svoje i zajedničke. Ovo je prilika da vidmo koje su to inovacije“, kaže direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić.

Pored Zlatibora, Tare, Zlatara i Mokre Gore, kao vodećih turističkih centara ovog dela Srbije, i ostale organizacije na sajmu su ponudile svoje atrakcije.

„Kao što volimo da istaknemo to je Manastir Mileševa sa Belim andjelom, kao i smeštaj turista u konacima ovog manastira. Ono što manje znaju turisti je kompleks turističke ponude nadomak Manastira Mileševa, a to je srednjovekovni grad Mileševac, džamija u Hisardžiku u kojoj je kuran star vise od 400 godina, podno kog su Savine isposnice“, kaže direktorka prijepoljske turističke organizacije Dragana Ninčić Varaklić.

Foto: ZooMUE

„Na sajmu smo ove godine izašli sa krilaticom Bajina Bašta – prestonica ćirilice. Na dobrom smo putu da obnovimo staru školu u Rači, nedaleko od Bajine Bašte i Manastira Rača, gde je i bila prepisivačka škola“, kaže direktor Turističke organizacije Tara Drina, Milan Đurić.

Tokom sajma, publici su predstavljene brojne turističke manifestacije ovog kraja, od Guče, Drinske regate. Žestivala i drugih dešavanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.