Reciklažno ostrvo na Zlatiboru

ZLATIBOR – Reciklažno ostrvo u ulici Partizanske bolnice, na Zlatiboru, stavljeno je u funkciju i u njemu se nalazi 20 kontejnera zapremine 1,1 metar kubni, od kojih je 15 namenjeno za suvi, a pet za mokri otpad.

Reciklažno ostrvo otvoreno je za korisnike 24 sata i od danas korisnici komunalnih usluga koji posluju u okviru Tržnog centra Zlatibor, a do sada su koristili lokaciju komunalnih kontejnera u ulici iza Irish pub-a, obavezni su da otpad odlažu na reciklažno ostrvo. Takođe, obavezna je i primarna selekcija otpada koja podrazumeva odvajanje na mokri otpad (ostaci od pripremanja hrane, ostaci biljnog porekla, ohlađeni pepeo…) i suvi otpad (ambalaža, karton, papir, sitni predmeti opšte upotrebe…).

Reciklažno ostrvo izgrađeno je po ugledu na reciklažna ostrva u Kraljevini Švedskoj. Opremljeno je automatskim osvetljenjem i video nadzorom, kako bi zaposleni u KJP „Zlatibor“ imali uvid u pravilno razvrstavanje otpada. korisnika.

Komunalna inspekcija od danas će imati pojačane kontrole, posebno trgovinskih radnji, jer je tokom vikenda primećena pojava odlaganja nesavijenih kutija pored kontejnera, što je strogo zabranjeno. IZ KJP „Zkatibor“ apeluju na sugrađane da otpad odlažu isključivo u komunalne kontejnere.

Izvor: KJP Zlatibor

You may also like...