Realizovana izgradnja površina za rekreativne aktivnosti

UŽICE – Građevinska sezona privodi se kraju, a sa njom i radovi na nekoliko gradilišta koji su finansirani sredstvima grada i resornih ministarstava. Završeno je dečije igralište na Tari, investicija vredna oko 12 miliona dinara za koju je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 7,6 miliona dinara. Kako ističe Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”, postavljeno je novih 13 igračaka, urađena ograda i podloga prema pravilima struke, tako da igralište poseduje neophodni sertifikat.

Maksimović dodaje da su završeni i svi građevinski radovi na pešačkoj stazi Carina- Krčagovo, čiju izgradnju je finansirao grad, sredstvima u iznosu od sedam miliona dinara.

“Urađeni su svi betonski radovi, u narednih pet do šest dana očekujemo postavljanje rasvete, a biće postavljene i klupe i kante. Završeni su i svi radovi u sportskom centru u okviru Studenskog doma u Krčagovu, koji se odnose na izgradnju tribina, počelo je asfaltiranje budućeg košarkaško – fudbalskog terena, a nakon toga biće postavljene sprave, igračake, tartan i drugi planirani mobilijar“, kaže Maksimović, uz napomenu da su za realizaciju ovog projekta Ministarstvo prosvete i grad Užice opredelili 14 miliona dinara.

Uporedo sa završetkom aktuelnih radova, intezivno se radi na pripremi novih projekata koji će biti realizovani tokom naredne godine. Maksimović ističe da će i nove investicije biti planirane u saradnji sa građanima, odnosno prema njihovim potrebama.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.