Opet produžen raspust u Užicu i odloženi đački polasci (VIDEO)

UŽICE- Gradska vlast u Užicu donela je odluku da se raspust produži do 1. marta kako bi se izbeglo širenje epidemije gripa među školskom decom.

Predsednik Saveta za zdravlje Vidoje Drndarević rekao je da je odluka doneta na osnovu zaključka iz Opšte bolnice Užice, a u kom se navodi, da s obziorom na broj pacijenta sa simptomima sličnim gripu, boravkom dece i odraslih u školi se ne može očekivati smanjenje broja obolelih.

„Doneli smo zaključak da gradonačelnik u okviru svojih ovlašćenja donese odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada od 25. februara do 1. marta. Gradonačelnik je potpisao  ovu odluku i  uputio je školskom savetu koji je odluku porosledilo Ministrstvu prosvete. Školska uprava je od Ministarstva prosvete danas dobila obaveštenje da se preporučuje nastavak školske godine zbog smanjenog gripa na teritoriji Srbije, ali naš Zlatiborski okrug ne može da potpadne pod ovu preporuku“, rekao je Drndarević.

Zbog iznenadnog odlaganja nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u Užicu, ponovo se odlaže aktiviranje đačkih polazaka na linijama gradskog i prigradskog prevoza, saopštilo je JP Užice razvoj.

You may also like...