Raspisan tender za sekundarnu kanalizacionu mrežu u Turici (VIDEO)

UŽICE – Posle izgradnje fekalnog kolektora u Turici, uskoro se može očekivati i završetak radova na prepumpnoj stanici, kažu gradski čelnici Užica. Takođe, raspisuje se tender za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže, na koju bi trebalo da bude priključeno oko 100 domaćinstava ove mesne zajednice.

Svetislav Vermezović, predsednik MZ Turica, kaže da raduje činjenica da se u ovu mesnu zajednicu ulažu sredstva po prvi put posle dugog niza godina.

„Rešavanjem problema fekalne kanalizacije ne dobijamo samo mi, već i čitav grad, s obzirom da će reka biti čistija. Nastavljamo rekonstrukciju Ulice Iva Andrića, kao i rekonstrukciju Đačke ulice i još nekoliko ulica u našoj mesnoj zajednici“, kaže Vermezović.

Meštanin, Slobodan Nikolić, nada se da će rešavanje problema kišne kanalizacije biti samo jedno u nizu poboljšanja kvaliteta života stanovništva Turice.

„Uz rešavanje problema fekalne kanalizacije, dobićemo dečji vrtić i igralište, kao i prodavnicu. Jer, ovo je veliko naselje, koje je i projektovano da bude urbano“, rekao je Nikolić.

Osim sekundarne mreže, u koju će grad investirati oko 35 miliona dinara, gradonačelnica Jelena Raković Radivojević najavila je još nekoliko infrastrukturnih radova u ovoj mesnoj zajednici.

„U Turici se planira i izgradnja dečjeg igrališta, što će koštati oko 12,5 miliona dinara, a oko 12 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju nekoliko ulica, uz izradu adekvatne kišne kanalizacije. Takođe, izrađuje se projekat za proširenje kapaciteta ovdašnjeg vrtića, kao i sportskog centra. U vezi s tim, zajedno sa „Srbijavodama“ radićemo na izgradnji obaloutvrda i na saniranju korita Đetinje“, rekla je gradonačelnica.

Direktor „JP Užice razvoj“, Nikola Maksimović, istakao je da se, osim sekundarne mreže, radi i na izradi plana detaljne regulacije za čitavo naselje Turica.

„Rok za dostavljanje ponuda za tender za izradu sekundarne mreže je 10. februar. Radiće se preko dva kilometra sekundarne mreže. U pitanju su tri ulice koje su u vezi sa glavnim kolektorom – Ulica Milana Vergovića, Ulica Isidore Sekulić i Ulica Stanoja Glavaša. Radiće se fekalna mreža, šahte i asfaltiranje u punom profilu, a vršiće se i dodatno prepumpavanje fekalne kanalizacije“, izjavio je Maksimović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.