Raspisan nagradni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje novog mosta u Ivanjici

IVANJICA – Opština Ivanjica raspisala je danas Konkurs za izradu urbanističko – arhitektonskog rešenja dela „Stare čaršije“ i neposrednog okruženja – odnosno idejno rešenje novog mosta preko reke Moravice u strogom centru grada.

Konkurs tretira prostorno – kulturno istorijsku celinu od velikog značaja za Republiku Srbiju (segmet u zoni starog trga, gradske crkve, Kamenog mosta i Tehničke škole) i prostor neposredno uz zonu zaštite, tako što predviđa izmeštanje saobraćaja sa Kamenog mosta, integrišući most sa crkvenom portom, starim trgom i pojasom reke, ali i na postojeće graditeljsko nasleđe oslanja konstrukciju planiranog novog mosta, 100 metara nizvodno od Kamenog mosta.

avanturizam.com

Usvajanjem urbanističko – arhitektonskog rešenja postaviće se koordinate kojima će se zaustaviti devastacioni procesi, vraćanje starog sjaja i trajna zaštita Kamenog mosta, prenosi InfoLiga.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica sa stečenim stručnim znanjima iz oblasti arhitekture i građevinarstva, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost.

Kompletna konkursna dokumentacija može se preuzeti na zvaničnoj web stranici opštine Ivanjica, ili u zgradi opštinske uprave, počev od 1. marta 2018. godine, dok će konkurs biti otvoren do 25. maja ove godine.

Objavljivanje rezultata konkursa i izveštaj rada žirija zakazani su za 2. jul, a izložba konkursnih radova i javna diskusija o rezultatima za 01. avgust.

Prvoplasirano urbanističko-arhitektonsko rešenje biće nagrađeno sa 180.000, druga nagrada je 120.000, a treća 60.000 dinara.

You may also like...