Raspisan konkurs za ugradnju solarnih panela (VIDEO)

UŽICE-Grad Užice učestvuje i piolot projektu sa Ministarstvom rudarstva i energetike sa kojim je krajem 2021. godine potpisan ugovor za realizaciju mere, koja se odnosi na subvencionisanu ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama u cilju proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe. Posle svih neophodnih procedura danas je objavljen javni poziv za fizička lica. Sufinansiraće se ugradnja solarnih panela maksimalne snage do 6 kW.

“Visina po jednom kW subvencija je 70 000 dinara što znači da će za svih 6 kW subvencija iznositi 420 000 dinara. To je zaista značajan iznos, pa pozivam Užičane da se prijave na ovaj javni poziv i konkurišu za subvencije. To mogu učiniti i sugrađani koji su prethodnom periodu koristili neku od mera energetske sanacije, osim onih koji su u prethodne dve godine potpisali ugovor pa odustali od realizacije. Sugrađani koji budu učestovali u ovom pilot projektu moraju imati ubeleženu potrošnju od 30 kW časova na električnom brojilu, s tim što svaki od njih mora da ima legalizovan ili ozakonjen objekat i mora biti vlasnik objekta kao i brojila za koje konkuriše”,rekla je članica Gradskog veća Nada Jovičić.

Ukupan iznos sredstava za ovu meru je 4 miliona dinara. Javni poziv traje do 30. juna, nakon čega će biti potpisivani ugovori fizičkih lica i privrednih subjekata koji se nalaze na konačnoj listi objavljenoj na sajtu grada Užica.

Sva potrebna dokumentacija vezana za javni poziv može se preuzeti sa sajta grada Užica, na portirnici Gradske kuće i u Gradskoj opštini Sevojno. Sve informacije se mogu dobiti i u Odeljenju za zaštitu životne sredine četvrtkom i petkom na konsultacijama od 10 do 11 časova ili svakog radnog dana na broj telefona 592- 421.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.