Raspisan konkurs za sufinansiranje energetske efikasnosti (VIDEO)

UŽICE- Grad Užice raspisao je danas konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama,za koji je budžetom grada opredeljeno 40 miliona dinara.

Pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić podsetio je da grad već 5 godina sufinansira ove mere i da se danas izdvaja pet puta veći iznos sredstava za to.

„Grad Užice je jedan od lidera u Srbiji u vezi mera koje se sprovode za unapređenje kvaliteta vazduha i koje daju rezultate“ ,rekao je Nešić.

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Nada Jovičić istakla je da je za konkurs bitno da je lice vlasnik i da živi u porodičnoj kući ili stanu koji su izgrađeni na gradskom području u prvoj, drugoj ili trećoj stambenoj zoni  gde se i registruje povećano zagađenje vazduha u zimskom periodu,da stambena zgrada nema tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod,da je objekat legalizovan i da je vlasnik izmirio dospele obaveze po osnovu poreza na imovinu.

„I ove godine subvencionišu se mere nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama,nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim kućama,nabavka kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične kuće i nabavka kotlova na gas“ ,rekla je Jovičić.

Javni konkurs je otvoren do 26.marta 2020.godine.

You may also like...