Raspisan konkurs za gradske stipendije za studente

UŽICE – I ove godine Užice će pružiti podršku talentovanim studentima sa teritorije grada. Konkurs za dodelu gradskih stipendija otvoren je do 6. novembra. Pravo učešća na konkursu imaju studenti prve godine studija prvog stepena koji potiču iz porodica sa troje i više dece, studenti studija prvog stepena (osnovne akademske i strukovne studije), studenti drugog stepena studija (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije) i studenti sa invaliditetom prvog i drugog stepena studija.

Opštim uslovima konkursa predviđeno je da kandidati za stipendije moraju da se školuju na visokoobrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, da nisu stariji od 27 godina / studenti sa invaliditetom da nisu stariji od 30 godina i da imaju prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje pet godina, neprekidno, pre datuma objavljivanja konkursa.

Za studente prve godine studija prvog stepena uslov je i ostvarena prosečna ocena u završnom razredu srednje škole najmanje 4,80 kao i učešće na takmičenjima u završnom razredu srednje škole koje je rezultiralo osvajanjem prvog ili drugog mesta na okružnom takmičenju, prvog, drugog ili trećeg mesta na republičkom takmičenju ili jednog od prvih pet mesta na međunarodnom takmičenju, pod uslovom da su takmičenja predviđena kalendarom Ministarstva prosvete. Kada je reč o nagradama sa sportskih takmičenja važno je da su obuhvaćena kalendarom da je u pitanju takmičenje u pojedinačnim sportovima i da je učenik nastupao kao predstavnik škole.

Za studente iz porodica sa troje i više dece uslov je ostvarena prosečna ocena u završnom razredu srednje škole najmanje 4,80, a za studente sa invaliditetom ostvarena prosečna ocena u završnom razredu srednje škole najmanje 4,00 i postojanje telesno oštećenja ili oboljenja koje trajno narušava zdravstveno stanje.

Pedagoški fakultet
Foto: Grad Užice

Kada je reč o studentima druge i viših godina studija uslov su položeni svi ispiti iz prethodne godine studija, ostvarena prosečna ocena, iz prethodne godine studija, najmanje 9,00 i da je student nezaposlen. Studenti druge i viših godina studija sa invaliditetom mogu ostvariti pravo na stipendiju ukoliko su nezaposleni, prvi put upisali godinu studija u školskoj godini u kojoj konkuriše za stipendiju i ostvarili najmanje 37 ESPB bodova u prethodnoj godini.

Studenti studija drugog stepena moraju biti nezaposleni, imati položene sve ispite iz završne godine osnovnih studija / prethodne godine studija drugog stepena i ostvarenu prosečnu ocenu, iz završne godine osnovnih studija / prethodne godine studija drugog stepena, najmanje 9,00.

Pored položenih svih ispita iz prethodne godine i pod uslovom da je prvi put upisana godina studija u školskoj godini u kojoj konkuriše za stipendiju, studenti studija drugog stepena sa invaliditetom, moraju imati i najmanje 37 ESPB bodova ostavrenih u prethodnoj godini.

Neophodni obrasci za prijavu na konkurs mogu se preuzeti u pisarnici Gradske uprave ili na zvaničnoj internet stranici grada Užica.

Prijave na konkurs predaju se u pisarnici, soba broj 12, ili preko pošte na adresu: Grad Užice, Gradska uprava za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, 31 000 Užice, ul. Dimitrija Tucovića 52, sa naznakom – prijava na konkurs za gradske studentske stipendije

Prijave se mogu predati zaključno sa 6. novembrom.

Komisija donosi odluku o dodeli stipendija u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata.

(izvor i foto: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.