Raspisan javni poziv za „Udružimo se“ (VIDEO)

UŽICE – Raspisan je javni poziv za realizaciju programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“, koji će trajati do 31. marta. Grad Užice će, tim povodom, opredeliti 12,6 miliona dinara iz budžeta za realizaciju malih projekata zasnovanih na konkretnim predlozima građana.

Ovaj koncept, s kojim se krenulo 2019. godine, sprovodi se radi većeg učešća sugrađana u donošenju odluka. U prethodnom periodu, više od 1500 građana dalo je oko 80 predloga, a realizovano je oko 40.

„Glavni cilj je veće učešće sugrađana u donošenju odluka predlaganjem projekata, poput uređenja sportskih igrališta, manjih divljih deponija, prilaza za osobe sa invaliditetom i slično. Predlozi se odnose na površine koje su u vlasništvu grada ili drugih nivoa vlasti, ako za to postoji saglasnost. Neophodno je prikupiti 20 potpisa predlagača, koji su redovni izvršioci poreskih obaveza po pitanju imovine. Maksimalni iznos po predlogu je do milion dinara“, rekao je gradski većnik Miodrag Petković.

Užicu je primenjivanje ovog programa lokalne saradnje donelo priznanje za najbolju lokalnu samoupravu po pitanju transparentnosti i učešća građana u donošenju odluka. Shodno tome, sredstva dobijena u ime nagrade opredeljena su, prema želji oko 3600 sugrađana, za rekonstrukciju malog parka i izgradnju dečjeg igrališta Megdan.

Tokom aprila nadležna komisija doneće odluku o tome koji projekte će podržati.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.