Raspisan javni poziv za mere energetske sanacije

UŽICE – U cilju poboljšanja energetske efikasnosti objekata, ovoga puta u četvrtoj zoni stanovanja i stanova u stambenim zgradama za kolektivno stanovanje na celoj teritoriji grada Užica, danas je raspisan javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije. Za ovu namenu je, podseća članica Gradskog veća Nada Jovičić, opredeljeno 18 miliona dinara.

“Od Ministarstva rudrastva i energetike za ovu namenu dobili smo devet miliona dinara i uz naše učešće od devet miliona raspolažemo sa 18 miliona dinara. Prema pravilniku Ministarsta rudarstva i energetike, prvi korak u realizaciji ovog programa je javni poziv za pravne subjekte i taj javni poziv je otvoren u narednih 15 dana, odnosno do 26. jula. Pravo da konkurišu imaju svi pravni subjekti osnovani pre najmanje šest meseci, koji se bave nabavkom, radovima i ugradnjom materijala neophodnih za energetsku sanaciju objekata”, rekla je Jovičić.

Za razliku od Gradskog konkursa koji je nedavno završen sada će pravo na subvencije moći da ostvare vlasnici objekata u četvrtoj zoni stanovanja i u stanovima u stambenim zgradama na teritoriji celog grada.

“Biće realizovane tri mere, a prva se odnosi na ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova porodičnih kuća u četvrtoj zoni stanovanja gde je planirano 2,4 miliona dinara. Druga je nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima i to za porodične objekte u četvrtoj zoni stanovanja i stanove u stambenim zgradama, gde je planirano ukupno 12,1 milion dinara od čega devet miliona dinara za stolariju u stambenim zgradama na teritoriji celog grada. Treća mera je nabavka kotlova na gas za porodične kuće za četvrtu zonu”, kaže Jovičić.

Detalji poziva za same građane biće poznati sredinom avgusta meseca kada se očekuje raspisivanje konkursa. Najpre će biti izabrani izvođači i sa njima potpisan sporazum.

Prijave na konkurs za pravne subjekte se predaju lično u kancelariji broj 9 (pisarnica Gradske uprave za urbanizam), a sve informacije vezano za sam konkurs mogu se dobiti na broj telefona 592-421 ili na imejl koji je naglašen u tesktu poziva.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.