Raša Radovanović novi sportski direktor KK Slobode

UŽICE – Legendarni košarkaš i sportski radnik Raša Radovanović, čovek koji je tokom karijere nizao sportske uspehe gde god da se pojavi, posle osam godina pauze vratio se u srpsku košarku i postao sportski direktor Slobode iz Užica, novog člana KLS.

Kako prenosi Blic, Radovanović je potpisao višegodišnji ugovor sa klubom iz Užica.

„Raša Radovanović je najveće pojačanje u istoriji našeg kluba. Velika nam je čast što je takva legenda došla u Užice, što se poklapa sa našim ambicijama, a nama u Slobodi ostaje samo da ga pratimo. Potpisan je višegodišnji ugovor, očekujemo vrhunsku saradnju i velike rezultate. Pre 15 godina Radovanović je napravio veliki klub kakav je FMP, taj organizacioni model hoćemo da preslikamo u Slobodu“, rekao je doktor Goran Tešović, predsednik KK Sloboda iz Užica.

Novi član KLS želi da u prvoj sezoni stabilizuje klub, finansijski, organizaciono i rezultatski, da izbori opstanak, a onda da se predvođen mladim trenerom Vladimirom Lučićem krene stepenik po stepenik do ABA lige. Raša Radovanović u izjavi za Blicsport zadovoljan je zbog velikog povratka u našu košarku.

Raša Radovanović sa urednikom sportske rubrike

Foto: RAS SRBIJA

„Posle osam godina vraćam se u srpsku košarku kao sportski direktor Slobode. Klub je ušao u KLS, potrebno je da se afirmišu mladi košarkaši i da se ulaže u klub. Ništa ne može da se uradi preko noći. Imamo veliku pomoć Saše Turovića, našeg biznismena iz Čikaga, inače Hercegovca, ali najveću podršku očekujemo od grada i pojedinih privatnih kompanija da stanu iza brenda Sloboda. Svaki početak je težak, ali ambicije nam se poklapaju, želimo da zajedničkim snagama ostvarimo što bolje rezultate“, rekao je Radovanović,

Da podsetimo, Radovanović jedini je živi osvajač kompletne kolekcije zlata jugoslovenske košarke: Olimpijsko (Moskva 1980), svetsko (Manila 1978), evropsko (Lijež 1977) i klupsko (Bosna 1979).

Blicsport

You may also like...