Rapsodija Javor Matisa (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis je katastrofalno porazio ekipu Žarkova 7:1, i tako im se na najbolji mogući način revanširao za poraz u prvom delu prvenstva.

Poraz od Matalca je možda zabrinuo navijače Javor Matisa a njihov odgovor je sedam dana posle bio više nego jasan, bio je to samo slab dan. Na svojoj koži to su danas osetili igrači Žarkova koji su u Ivanjici primili čak sedam golova. Žarkovo je igralo u sastavu: Pavlović, Milošević, Knežević, Omega, Islamović (Bogunović 70′), Vujčić, Šaka (Manić 46′), Petković, Milenković (Milojević 46′), Kovalenko i Đorđević. Javor Matis: Đogatović, Đerić, Kolaković, Amanović, Josović, Cuckić, Milovanović (Kuveljić 55′), Dolmagić, Cvetković (Maričić 46′), Petković i Marković (Amani 70′). Utakmicu  je sudila sudijska trojka Nikola Radaković, Atila Harmat i Ivan Mikalački. Hladno vreme i sitan sneg je odvratilo mnogo gledalaca da dođu i pogledaju ovu utakmicu a 150 koji su smogli snage i došli na stadion Javor Matisa imali su šta da vide. Krenimo redom.

Prvo je Cuckić opasno zapretio u 6.minutu kada je šutirao sa 16 metara, a lopta završava pored desne stative. Već u 13. Javor Matis je vodio. Prvo je Petković iskoristio alibi skok Kneževića a onda Dolmagić Omegin. To je otvorilo auto put Markoviću ka golu Žarkova a sve ostalo je majstorija najboljeg strelca Prve lige Srbije. U 21.beležimo odličan udarac Šake i dobru intervenciju Đogatovića, a samo minut kasnije Javor Matis vodi 2:0. Bila je to jednostavna akcija Dolmagića i Markovića koju brzonogi igrač Ivanjičana kruniše golom za vođstvo od 2:0. Onda je Cvetković magičnim proigravanjem spojio sa golom Petkovića koji se previše razmišljao šta i kako  pa je prilika otišla u nezaborav. Još jedna loša intervencija gostujuće odbrane koštala ih je primljenog gola ovoga puta u 32. minutu. Islamović je slabo izbio loptu glavom, ona pada na nogu Milovanovića posle čega je usledio tačan centaršut a neumoljiv je bio Marković, za svoj drugi gol na ovoj utakmici a 13 u sezoni. Nije se dugo čekalo a na semaforu je već bilo 4:0. Lopta je posle nekoliko pasova došla na desnu stranu do odličnog Đerića, usledio je centaršut u pet metara, Omega kasni  ali ne i Marković koji se po treći put upisuje u listu strelaca ovoga puta u 34. minutu. Pokušali su gosti nešto više preko Đorđevića u 41. minutu kada je njegov udarac glavom bio preslab za Đogatovića a na drugoj strani ponovo sreće nije imao Petković. Poslednju priliku u prvih 45 minuta videli smo pred golom domaćih kada je Islamović prevario Kolaakovića a loptu od puta do mreže dele milimetri. Na kraju visokih 4:0 za domaću ekipu.

Rađenović je odmah na staratu drugog poluvremena iz igre izveo Milenkovića i Šaku a na teren poslao Manića i Milojevića. Kao i u prvom tako je i u drugom poluvremenu prvi zapretio Cuckić samo je ovoga puta bio bliži postizanju gola a u tome ga je sprečio Pavlović. Žarkovo smanjuje rezultat u 52. minutu. Manić je sve lepo uradio, doneo loptu pred gol Javor Matisa a onda kao na tacni poslužio Petkovića a on sa lakoćom prevario Đogatovića. Pokušao je malo kasnije i najbolji sterlac gostiju Đorđević a Đogatović je još jednom dobro intervenisao. Vanić je svojim ulaskom u igru doneo dosta promene u ritmu, a tome u prilog ide ovaj pokušaj rezerviste Žarkova u 57. minutu. Javor Matis je uzvratio posle slobodnog udarca Maričića koji je na teren ušao u 46.minutu umesto Cvetkovića, a nisu se najbolji snašli Kuveljić i Kolaković.

A onda u 65. minutu 5:1. Dolmagić je ukrao 10-tak metara terena, na brzinu izveo aut i proigrao Markovića. Ovaj je nesebično dodao loptu do Petkovića kojem nije bilo teško da je pošalje u prazan gol. Amani je ušao u igru umesto Markovića u 70.minutu i da je iskoristio prvu priliku postigao bi isto golova koliko i on, ali. Đerić je centrirao a Amani glavom loptu šalje pored gola.  Ali zato u 84. ne greši. Dolmagić je loptu poslao pred gol, a Amani ovoga puta pogađa za 6:1. Konačan rezultat ove utakmice postavio je Amani u 87.minutu. Maričić je pokazao sav svoj talenat kada je idealnim pasom doveo Amanija u situaciju 1 na 1 koju ovaj koristi i stavlja tačku na i u ovoj utakmici.

Pobeda nad Žarkovom pokazuje da su igrači Javor Matisa veoma brzo zaboravili debakl u Gornjem Milanovcu. Ovim trijumfom vratili su se na prvo mesto Prve lige Srbije a imaće i više vremena da se pripreme za meč protiv Bečeja 1918 koji igraju u subotu, 24.novembra. Sve ekipe iz Prve lige svoje utakmice 18. kola igraće u sredu, ali kako TSK naredni protivnik Javor Matisa tog dana igra Kup utakmicu u Beogradu protiv Crvene zvezde taj meč će biti odložen za neki drugi termin.

You may also like...