Rani javni uvid Prostornog plana područja za izgradnju regionalnog prečišćivača otpadnih voda

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je 1. septembra rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta regionalnog prečišćavanja otpadnih voda na teritoriji lokalnih samouprava Požega, Užice i Arilje.

foto.printscreen

Tim planom su obuhvaćeni Sevojno, Gorjani, Potočanje, Krvavci, Potpeće i Zlakusa na teritoriji grada Užica, zatim Uzići, Rasna, Požega, Gorobilje, Milićevo Selo, Pilatovići, Visibaba, Rupeljevo, Lopaš i Prilipac na teritoriji opštine Požega i Virovo, Grdovići, Cerova i Arilje na teritoriji opštine Arilje.

Predviđeno je da komunalne otpadne vode Užica, Požege i Arilja do kompleksa Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda budu dovedene zajedničkim gravitacionim cevovodom, a da se prečišćena voda ispušta u reku Skrapež.

Pravna i fizička lica primedbe i sugestije, koje mogu uticati na planska rešenja, mogu dostaviti u pisanoj formi Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Rani javni uvid moguć je do 15. septembra na internet stranicama ministarstva nadležnog za poslove prostornog planiranja (www.mgsi.gov.rs) i jedinica lokalne samouprave u obuhvatu planskog dokumenta, odnosno u zgradama skupština grada Užica i opština Požega i Arilje.

Ministarstvo građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.