Radovi, prašina i glasna muzika ne daju mira stanarima (VIDEO)

UŽICE – Buka, radovi, posečeno drveće, svakodnevni prekidi vode – sve su to problemi koji muče stanare jedne trospratne zgrade u Užicu.

Stanari jedne zgrade u glavnoj ulici Užicu ovih dana susreću se sa raznim problemima, a posebno im smeta buka zbog građevinskih radova i muzike koja dolazi iz kafića u prizemlju zgrade.

„To je buka velika, vrisak, pa se napiju, mokre u dvorištu. Neka kafić radi i posle ponoći, ali neka bude tišina. Ovde otvorimo prozore i ne možemo da spavamo“, rekla je stanarka Branka Lijeskić.

U dvorištu ove trospratnice do skoro su se nalazila tri velika stabla koja su pravila hlad, ali njih više nema.

Foto: ZooMUE

„Ta dva velika drveta mnogo su značila ovom gradu. Niko nas nije pitao da ih seku. Jednostavno, njima je trebalo da se poseku i to su uradili. Mi sad izlazimo iz zgrade i idemo pravo na kružni tok. Na trotoaru ne mogu da se mimođu ni dva čoveka“, kaže Lijeskić.

Prema rečima ljudi koji žive u ovoj zgradi, njih niko nije pitao ni za jedne radove koji se odvijaju ispred samog ulaza u zgradu.

Foto: ZooMUE

„Tri puta do sada nam je nestajala voda. Juče sam ja izašao i pitao majstore šta je sa vodom, a oni su mi samo rekli da će uskoro doći. Nikakvu informaciju nismo dobili unapred, da nam kažu da nećemo imati vode u određenom periodu“, ističe upravnik zgrade Ljubomir Vasiljević.

Stanari su svoj problem predstavili nadležnim institucijama, ali od njih nisu dobili odgovor.

Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović rekao je da se redovno sprovode inspekcijske kontrole u kafićima, a da se radovi izvode po zakonu i na javnoj površini.

„Što se tiče buke na koju se žale stanari, sprovode se redovne, ali i vanredne inspekcijske kontrole i verujem da će svi koji prekrše zakon biti sankcionisani istog trenutka. Svi radovi izvode se na javnoj površini. Pokušali smo da izbegnemo seču ta dva stabla, ali to nije bilo moguće. Moram da kažem da smo treće stablo premestili na igralište kod Ibiševog guvna, a trudićemo se da na svakom mestu posadimo novi drvored i da grad Užice bude grad zelenila“, kaže Stojadinović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.