Radovi po planu na užičkom Studentskom domu (video)

UŽICE – Druga faza radova u objektu Studentskog doma u Krčagovu odvija se  planiranom dinamikom i završetak se očekuje u februaru.

Radove izvodi „Standard inevst group“ iz Beograda i svakog dana radi od 50 do 70 radnika različitih struka.

Milivoje Ristanović, v.d direktora Studentskog centra Užice ističe za da se sve radi kao što je i predviđeno na osnovu ugovora. A vrednost radovа u drugoj fazi  po ugovoru sa Ministarstvom prosvete iznosi 127 miliona bez PDV-a.

U potkrovlju ovog objekta već su završeni spušteni plafoni i u 33 sobe ostalo je da se urade kupatila tako da će u narednih desetak dana biti završeni keramičarski radovi, a onda i i završna obrada podova i zidova.Sve instalacije su urađene a posle krečenja uslediće dekorativno osvetljenje kao i osvetljenje soba.

„Na drugog spratu u toku je postavljanje drvene i aluminijumske stolarije, a sva keramika je završena. Na prvom i drugom spratu 90 odsto su završeni radovi. U prizemlju su urađene keramičke pločice, molersko-farbarski radovi, spušteni plafoni, a u toku su radovi na podstanici kotlarnice. Tako da očekujemo da sve preuzete radove završimo do 24. januara“, rekao je šef gradilišta Marko Stefanović, dipl.ing građevine.

On dodaje da će sve biti urađeno kako je i navedeno iako najčešće veliki problem predstavljaju objekti koji se preuzimaju od drugog izvođača. Jedino ostaje da se uradi još fasada ali to sada vremenski uslovi ne dozvoljavaju.

Što se tiče parternog uređenja radi se na asfaltiranju i ozelenjavanje a završeni su  vodovod, kanalizacija i spoljašnje osvetljenje.

Kako je ranije rečeno novi doma će kada bude završen biti po najvišim standardima za smeštaj studenata.

You may also like...