Radovi na zameni stolarije u OŠ „Kralj Petar drugi“ (VIDEO)

UŽICE – U toku su radovi na energetskoj sanaciji OŠ Kralj Petar drugi u Užicu. Za ovu rekonstrukciju objekta starog skoro vek i po grad i Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojili su 66 miliona dinara.

Radovi ne utiču na odvijanje nastave, a uglavnom su namenski izvođeni tokom zimskog raspusta, kada nema dece u objektu.

„Uložili smo veliki napor da se što više uradi tokom raspusta, kako bi nastava tekla bez problema kada se deca vrate u školske klupe. Posebno je važna njihova bezbednost“, rekla je direktorka škole Nina Vukić.

Skoriji radovi obuhvatili su pre svega zamenu stolarije, odn. ulazna vrata i oko 100 prozora.

„Nismo menjali prozore koji su ranije renovirani, a koji i dalje vrše svoju funkciju. Novi prozori su drveni. Radi se i na izradi termičke izolacije ispod krova, iznad tavanskog prostora. Posle će se raditi na grejanju, po završetku grejne sezone, a polovinom marta će se raditi fasada“, kaže predstavnik izvođača radova Nemanja Popadić.

Grad u ovoj rekonstrukciji učestvuje sa 36 miliona dinara, a procenjeno je da bi po njenom završetku potrošnja energije bila umanjena za 40 odsto.

„Prošle godine smo uradili krov, sada stolariju, a na proleće nas očekuje termoizolacija i izrada fasade na školi. U međuvremenu je urađena i ventilacija za fiskulturnu salu“, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Poslednja veća rekonstrukcija škole izvršena je početkom 80-ih godina, kada je dograđen noviji deo objekta. Od tada se radilo još samo na zameni stolarije i renoviranju toaleta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.