Radovi na užičkim gradilištima odvijaju se po planu

UŽICE – Dinamika radova na nekoliko najvažnijih gradilišta u gradu je zadovoljavajuća, ocenila je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, obilazeći ove lokacije sa svojim saradnicima.

Sanacija klizišta u Ulici Svetozara Markovića u Koštici odvija se prema planu, utvrđenom dinamikom. Urađena su 23 šipa od ukupno 31 u gornjoj zoni, uslediće izgradnja naglavne grede duž ulice Svetozara Markovića a potom i šipovi u donjoj zoni, potporni zid, drenaže i svi ostali radovi predviđeni projektom. Uporedo sa ovim radovima radiće se i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a ulica će biti kompletno rekonstruisana. Rok za završetak radova koje izvodi “MPP Jedinstvo” je 150 dana.

Na dečijem bazenu na Gradskoj plaži pri kraju su radovi na postavljanju hidroizolacije i u toku sledeće sedmice počeće postavljanje pločica i zaštitne ograde. Montažom opreme završavaju se i radovi u mašinskoj sobi, a trenutno se radi i na uređenju i farbanju vodogana. Prema obećanjima izvođača, svi radovi na bazenu biće završeni do sredine avgusta. Uporedo sa građevinskim radovima, radi se i na pribavljanju neophodne dokumentacije za upotrebnu dozvolu.

Zelenoj pijaci u toku je izrada temeljnih stopa za stubove i uskoro će biti betonirano prvih deset stopa. Radove izvodi “MPP Jedinstvo” sa svojim podizvođačima i prema ugovoru trebalo bi da budu završeni za ukupno 120 dana. Oko 60 miliona dinara, koje su obezbedili JKP “Bioktoš” i grad Užice, biće uloženo u natkrivanje kompletnog prostora i parterno uređenje.

Po završetku radova na izgradnji magistralnog čeličnog cevovoda fi 400 i novopostavljenog cevovoda fi 100 u Gradskoj opštini Sevojno u toku je postavljanje završnog ventila sa ispustom mulja. Od 18. jula počinju radovi na izradi linijskih priključaka za ulice i pojedinačnih za domaćinstva. Kako su istakli nadležni iz JKP “Vodovod” ovo preduzeće sve radove završiće do 15. septembra, a od 1. septembra moći će da počne fazno asfaltiranje deonice puta u dužini od gotovo dva kilometra kojim je prošao novi cevovod.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.