Radovi na energetskoj sanaciji „OŠ Kralj Petar drugi“ počinju uskoro (VIDEO)

UŽICE – Tokom svoje posete Užicu ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obišla je „OŠ Kralj Petar drugi“, na kojoj bi ove sedmice trebalo da počnu radovi na energetskoj sanaciji. Ugovor o ovim radovima potpisan je sa ministarstvom, a ukupno će koštati 66 miliona dinara.

Sredstva su zajednički obezbedili resorno ministarstvo i grad.

„Potpisali smo ugovor sa izvođačem radova. Ovo je deo našeg ciklusa koji za cilj ima podizanje energetske efikasnosti u gradskim školama i vrtićima. Već smo sanirali nekoliko škola i vrtića u gradu i seoskim mesnim zajednicama. Ovo su značajni projekti i sa nestrpljenjem očekujemo početak radova na ovoj školi i u vrtiću „Neven“, sve to deo je plana za smanjenje aerozagašđenja u našem gradu“, rekla je gradonačelnica.

Ministarka Đedović Handanović istakla je da će se energetskom sanacijom škole umanjiti potrošnja energije za 40 odsto, čime će se ne samo dobiti energetski efikasnije prostorije, već i umanjiti račune ove ustanove za potrošnju struje.

„Već smo uložili 420 miliona dinara za razne rekonstrukcije javnih zgrada u Užicu, a radilo se i na sanaciji porodičnih kuća. Radnici imaju jasan plan kada su radovi na ovoj školi u pitanju. Oni će trajati šest meseci i odvijaće se u fazama, kako bi to što manje uticalo na odvijanje nastave“, kaže ministarka.

Ova škola najstarija je u gradu, a naredne godine proslaviće 140 godina postojanja.

„Škola je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Kada je sazidana postojao je samo prizemni deo, a 1932. je nadograđen sprat. Poslednja velika rekosntrukcija bila je 1981. godine i od tada nije bilo većih radova. Ova sanacija imaće veliki značaj za više od 1000 učenika i više od 100 zasposlenih“, kaže direktorka Nina Vukić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.