Radnika usmrtila zapaljiva materija koja se nalazila u cevi koju je sekao

SEVOJNO – Uzrok nesreće u otpadu sekundarnih sirovina „Rad Rašo“ u Sevojnu, kada je došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradao J. Ć. (59) iz Užica, je materija koja se nalazila u cevi koju je sekao stradali radnik, utvrdila je istraga do sada.

Koja materija je u pitanju pokazaće veštečanje, mada se za sada pretpostavlja da se radi o zaostalom barutu.

Do eksplozije koja je protresla celo Sevojno došlo je oko 14.30 kada je varilac J.Ć. sekao dugačku cev manjeg promera, a koja je na otpad dopremljena iz Bariča. Postoje indicije da su varnice prilikom sečenja došle u dodir sa zapaljivim česticama u cevi što je izazvalo snažnu detonaciju.

„Bio je vredan radnik, odličan majstor, vedar čovek, sjajan drug i kolega. Radio je svoj posao besprekorno, a ni kriv ni dužan je izgubio glavu verovatno ni sam ne shvativši šta se desilo. U četvrtak je kao i svakog dana otišao na posao da da sve od sebe i zaradi platu, ali nečiji propust ga je koštao života“ ispričao nam je poznanik poginulog J. Ć.

Nesrećni Užičanin još je davao znakove žitova u trenucima kada je u krug preduzeća stigla hitna pomoć, ali je povredama pogledao čim je dovežen u užičku bolnicu. U njegovoj blizini u trenutku ekpslozije nalazio se još nekoliko radnika, ali niko od njih nije povređen. Na mestu gde je J. Ć. sekao cev ostala je lokva krvi.

Ono što se za sada zna je da je policija sa otpada ondela određeni broj cevi iz kontigenta dopremljenog iz Bariča, a sada se čeka da svoj deo posla odradii Inspekcija rada, da se saslušaju kolege poginulog varioca, a posle toga i da veštaci kažu svoje.

Izvor: Vladimir Lojanica,Blic

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.