Radnici Zelenkade traže da Vlada otvori hotel (video)

 ZLATIBOR -Radnici hotela Zelenkada na Zlatiboru ,koji je već pet godina u restruktuiranju I  zatvoren je od sredine prošle godine ,održali su danas protestni skup sa koga su poručili Vladi I Agenciji za privatizaciju da žele da rade I da očekuju da se njihov problem reši.

 

  “Duguje nam se 30 plata,nemamo overene zdravstvene knjižice,a radni staž nam nije povezan od 2008.godine.Smatramo da hotel može sutra da počne da radi I prihoduje “,kaže radnik Zelenkade Milan Milojević.
  Hotel Zelenkada  je bio u vlasništvu Pošte Srbije .Privatizovan je 2008.godine,a ugovor o privatizaciji raskinut je u januaru  2010.godine.Dok je radio hotel je bio kategorisan sa  4 zvezdice I zapošljavao 120 radnika.
 Danas je u Zelenkadi zaposleno samo 16 radnika,koji su dolazili na posao do 23.decembra prošle godine,kada je hotelu isključena struja zbog nagomilanih  dugova.
Opština Čajetina I Turistička organizacija Zlatibor, po rečima direktora Arsena Đurića više puta su pokušavali nadležnima da ukažu na ovaj problem ,ali rešenje još uvek nije pronađeno.
  “Interes I države I Zlatibora je da hotel radi.Potencijalni kupac će se lakše naći ako objekat proradi.Hotel je očuvan I mogao bi odmah da počne sa radom.Interes Zlatibora ,kao turističke destinacije,nije da ovakav jedan hotel  koji je na atraktivnoj lokaciji,stoji zatvoren”,kaže Đurić.
  Hotel Zelenkada ima kapacitet od 130 ležajeva ,a u vlasništvu hotela je i 9 hektara zemljišta na samom ulasku na  Zlatibor.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.