Radnici užičkih Puteva u štrajku zbog plate (video)

UŽICE-Radnici užičkih Puteva danas su obustavili rad na punktovima u Užicu,Kosjeriću ,Bajinoj Bašti,Prijepolju,Zlatiboru i Mačkatu zbog neisplaćene dve plate i zaostalih isplata dnevnica i putnih troškova.

 

“ Poslednje što smo primili je prva polovina februarske zarade.Dnevnice i putni troškovi kasne i po dve godine.Nude nam rizlu umesto nocva za te troškove.Moja deca neće da jedu rizlu”,priča za ZOOMUE vozač u Putevima Miladin Zečević.

 

Vozač Milenko Čubrak kaže za naš portal da je svoja dugovanja za putne troškove i dnevnice od 100 hiljada dinara uspeo da naplati preko suda,a da mu je plata 29 hiljada dinara.

“Tražimo samo da se poštuju naša prava.Pored isplate onog što nam pripada tražimo i potpisivanje novog kolektivnog ugovora ,koji nije menjan već šest godina”,ističe Čubrak .

 

Iako radnici tvrde da su o štrajku obavestili direktora usmeno i pismeno,prvi čovek užičkih Puteva Sabahudin Kozica za ZOOMUE tvrdi da je štrajk nezakonit.

“Radnici su se samoinicijativno organizovali bez poštovanja zakonske procedure o štrajku.Druga polovina zarade za februar nije isplaćena zbog tehničkih problema pre prvomajskih praznika,ali će plata biti puštena možda veća danas.Trudimo se da sukcesivno isplaćujemo i zaostala dugovanja za dnevnice i putne troškove.Kolektivni ugovor će uskoro biti potpisan.Usaglasili smo sa sindikatom oko 90 odsto stavki”,rekao je Kozica za naš portal.

 

Po njegovim rečima danas je u štrajku polovina od 700 zaposlenih u užičkim Putevima.

Predsednik Samostalnog sindikata Puteva Boban Ćaldović potvrdio je za ZOOMUE da sindikat ne stoji iza današnjeg štrajka radnika,jer nije ispoštovana zakonska procedura .

Radnici Puteva najavljuju da će biti u štrajku do ispunjena njihovih zahteva.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.