Radnici Puteva u štrajku

UŽICE-Radnci preduzeća „Putevi“ započeli su jutros generalni štrajk u pogonima u Užicu, Prijepolju i Bajinoj Bašti, jer im nisu isplaćene plate i troškovi prevoza za decembar i januar.

Boban Ćaldović, poverenik Samostalnog sindikata putara u tom preduzeću, rekao je za Danas da je u toj firmi zaposleno oko 700 radnika od kojih je polovina na godišnjem odmoru zbog zimskog perioda, ali da je u štrajku ostatak zaposlenih.

On je naveo da je poslovodstvo početkom februara obećalo iplate zarada, ali da nije ispunilo obećanje, uz tvrdnje da firma nema para.

– Mi ispounjavamo sve obaveze prema poslodavcu, radimo i prekovremeno, ali poslovodstvo ne ispunjava obaveze prema nama. U januaru smo dobili polovinu novembarske plate i nalazimo se u teškoj situaciji i na to smo ukazivali poslovodstvu. Tražimo svoj pošteno zarađeni novac i nećemo odustati od naših zahteva – kazao je za Danas Ćaldović i istakao da su prosečne zarade u toj firmi oko 35.000 dinara i da država redovno izmiruje obaveze prema užičkom „Putevima“.

Danas

You may also like...