Radnici Prvog partizana za ostanak Dobrosava Andrića (video)

UŽICE- Povodom reizbora generalnog  direktora u fabrici municije Prvi partizan  Samostalni i Industrijski sindikat ovog preduzeća upitili su pismo premijeru Aleksandru Vučiću , u kome zahtevaju da Dobrosav Andrić i dalje ostane na čelu Prvog partizana.

 “Andrić je već 16 godina generalni direktor Prvog partizana.U poslednjih 10 godina preduzeće je pet puta povećalo proizvodnju , a 97 odsto proizvoda izvozimo na tržišta SAD-a i Evrope.Samo u poslednje tri godine investirano je 28,9 miliona evra sopstvenih sredstava.Nešto što je dobro ne želimo da menjamo”, rekao je na konferenciji za medije predsednik Samostalnog sindikata Prvog partizana Zoran Stanić.

  Na konkurs za generalnog direktora , pored Dobrosava Andrića, javili su se i Miloš Tasić i Predrag Anđić, koji su ,kako tvrde u sindikatima, bez radnog iskustva u namenskoj proizvodnji i sa ne tako uspešnim biografijama sa bivših radnih mesta.

 Sindikalci su zabrinuti i zbog otkazivanja sednice Nadzornog odbora 23.aprila,na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio izbor generalnog direktora.

 “S obzirom da nismo dobili odgovor zašto odbor nije održan ,organizovali smo referendum na kome se 95,40 odsto radnika izjasnilo da pruža podršku dosadašnjem generalnom direktoru Dobrosavu Andriću”,  kaže Stanić.

Predstavnici oba sindikata najavili su da će radnici Prvog partizana stupiti u štrajk ukoliko Dobrosav Andrić ne bude ponovo izabran za generalnog direktora,a umesto njega , kako kažu, zahvaljujući zakulisnim radnjama pojedinih političkih funkcionera, bude izabran kandidat , koji je bio na čelu pojedinih propalih institucija.

“Zabrinuti smo za svoju egzistenciju i ne interesuje nas politika, već isključivo dobrobit preduzeća i radnika zaposlenih u njemu”, poručuju iz oba sindikata Prvog partizana.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.