Radnici FAP-a ponovo u generalnom štrajku (video)

PRIBOJ -Radnici pribojskog FAP-a od danas su ponovo u generalnom štrajku zabrinuti jer Vlada Srbije nije ispoštovala dogovor i postavila im novo rukovodstvo.

 

fap strajk2Zaposleni su štrajk,koji je započet 23.februara,zamrzli 3.marta,kada su dobili obećanja iz Vlade Srbije ,da će njihovi zahtevi o isplati zaostalih zarada,povezivanja radnog staža ,postavljanja novog menadžmenta i rešavanja sudbine FAP-a biti ispoštovani.

Aktuelno rukovodstvo FAP-a podnelo je ostavku i trenutno je u tehničkom mandatu.

„U Vladi Srbije tvrde da pregovaraju sa više kandidata,ali da do sada ni jedan nije hteo da preuzme funkciju generalnog direktora FAP-a ,zbog teške situacije koja je u našem preduzeću“,kaže za ZOOMUE  predsednik Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević.

 

Mršević ističe da radnici traže od Vlade da preuzme punu odgovornost za vođenje i opstanak FAP-a.

„Naš štrajk više nije borba za plate,već za opstanak fabrike.Ne želimo da doživimo sudbinu ostalih firmi u zemlji.Želimo da FAP ne ode u stečaj posle 31.maja kada prestaje zaštita države od naplate poverioca.Želimo da FAP ostane u onom obliku kako je funcionisao svih ovih 60 godina“,kaže Mršević.

 

Radnici FAP-a dobili su do sada dve od devet zaostalih plata,obećano im je povezivanje radnog staža,overa zdravstvenih knjižica i kontinuitet isplate ostalih zarada.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović kaže da opštinsko rukovodstvo ne podržava štrajk radnika i da će se naći rešenje za sudbinu FAP-a.

„Strateško opredeljenje Vlade Srbije je da 31.maj nije dan kada nestaje FAP i zato nema razloga za brigu.Pitanje FAP-a nije samo ekonomsko već i političko pitanje,jer bez FAP-a nema ni Priboja“,ističe Rvović.

 

On naglašava da ima garancije iz Vlade Srbije da će se rešenje pronaći ,ali da nikome nije u interesu da se bilo ko postavi za generalnog direktora.

 

PPregovori sa nadležnima u Vladi Srbije o prevazilaženju problema u FAP-u se nastavljaju,a radnici poručuju da će biti u generalnom štrajku do pronalaženja rešenja da preduzeće ne ode u stečaj.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.